اختصاصی لیویتواسلایدشوپشت صحنهپیشنهاد سردبیرچه‌طور بازی کنیم؟

پشت صحنه خلق الن ویک | سرآغاز آقای قصه‌گو، Alan Wake

قهرمان نور یا خدمت‌گذار تاریکی؟ بازی الن ویک از آن دسته بازی‌هایی است که اگر تا حالا سراغ آن نرفتید و به هر دلیلی قصد تجربه آن را ندارید، باید حتما در تصمیم خودتان تجدید نظر کنید. قصد دارم به پشت صحنه بازی Alan Wake بپردازم تا با روند توسعه این عنوان آشنا شوید. با لیویتو همراه باشید و از خواندن این مقاله لذت ببرید.

بازی Alan Wake توسط استودیو Remedy Entertainment ساخته و در سال ۲۰۱۰ برای اکس باکس ۳۶۰ منتشر شد. پورت پی‌سی بازی در سال ۲۰۱۲ و نسخه ریمستر بازی در سال ۲۰۲۱ برای پلی استیشن ۵، پلی استیشن ۴، ایکس باکس سری اکس/اس، اکس باکس وان و پی‌سی عرضه شد. داستان بازی در مورد یک داستان‌نویس با همین نام است که در نگارش کتاب و روابط با همسرش به در بسته می‌خورد و طی تعطیلات در شهری به اسم برایت فالز، تمامی اتفاقات مخوف کتاب آخرش برای او به وقوع می‌پیوندند و این نویسنده مجبور به جنگیدن با نیروی تاریکی می‌شود.

پشت صحنه خلق الن ویک | سرآغاز آقای قصه‌گو، Alan Wake

مراحل ساخت بازی الن ویک

استودیوی فنلاندی Remedy Entertainment در سال ۲۰۰۱ بازی Max Payne را عرضه کرد و با انتشار نسخه دوم این بازی با نام Max Payne 2: The Fall of Max Payne در سال ۲۰۲۳ توانست نام خودش را خیلی محکم در زمره استودیوهای شاخص صنعت ویدیو گیم بکوبد! استودیو رمدی برای ساخت نسخه دوم بازی مجبور به پشت سر گذاشتن دوران سخت کرانچ (کار مداوم و با حداقل وقفه ممکن) شد و کارمندان استودیو پس از عرضه این بازی شروع به کار روی بازی بعدی کردند. این استودیو روی کانسپت‌ها و طرح‌های اولیه زیادی کار می‌کرد و یکی از آنان بازی الن ویک بود. رمدی می‌خواست این بازی داستان خیلی عمیق‌تری نسبت به داستان کارآگاه پلیس قبلی خودشان داشته باشد. همچنین کارهای افرادی مثل استفن کینگ و دیوید لینچ و به خصوص سریال Twin Peaks از این کارگردان جزو الهامات اصلی تشکیل‌دهنده بازی بعدی آن‌ها محسوب می‌شد.

صداپیشه مکس پین James McCaffrey در گذشت
بخوانید

رمدی می‌خواست این بازی رویکرد اپیزودی شبیه به یک سریال داشته باشد تا یک داستان action-thriller را تعریف کند. داستان اولیه بازی در همان زمان به این شکل نوشته شده بود: داستان‌های یک نویسنده موفق به اسم الن ویک در شهر کوچک Bright Falls به واقعیت می‌پیوندند و به او هجوم می‌برند. رمدی برای اینکه قضایای آقای نویسنده با رویکرد خطی بازی مکس پین تفاوت داشته باشد، برایت فالز را به شکل سندباکس-جهان‌باز طراحی کرد. این استودیو از سیستم نیمه اتوماتیک استفاده کرد تا مناظر مختلف بازی سریع‌تر طراحی شوند و آن‌‌ها از تحقیقات خود از منطقه Cascadia در طراحی این شهر استفاده کردند. همچنین رمدی به دنبال اکشن سینمایی بود و بنابراین نور و تاریکی نقش به سزایی را در بازی ایفا می‌کردند و همین هم باعث شد تا چرخه روز و شب در این بازی قرار گیرد.

رمدی می‌خواست که این بازی یک عنوان Survival باشد. در طول روز شما به دنبال جمع کردن منابع مختلف مثل گازوئیل می‌روید تا ژنراتورها را برای روشن کردن نور در شب و دفاع از خود آماده کنید. بنا بر گفته سم لیک& creative director استودیو رمدی، رویکرد Survival بازی باعث ایجاد دشواری‌های متعددی در روایت داستان بازی شد و کنار هم قرار دادن المان‌های فرابشری باعث دردسر رمدی در تولید بود. سم لیک همچنین گفت که قرار بود آتش‌نشان خاموش زیر دریاچه کالدرون دوباره افروخته شود تا برایت فالز تخلیه و الن ویک کاملا با نیروهای فرابشری تنها بماند.

بالاخره در رویداد E3 سال ۲۰۰۵ از Alan Wake پرده‌برداری شد و در تریلر بازی قید کرده بودند که این عنوان برای کنسول‌های نسل بعد و کامپیوترهای شخصی عرضه خواهد شد. البته که این تریلر که در واقع یک Tech Demo بود، پشت درهای بسته و برای خبرنگاران نمایش داده شد تا بتوانند نظر یک ناشر را به خود جلب کنند. در سال ۲۰۰۶ رمدی اعلام کرد که با Microsoft Game Studios وارد همکاری شده تا الن ویک را برای کنسول اکس باکس ۳۶۰ و پی‌سی منتشر کند.

بهترین بازی های Remedy کدام‌اند؟ فهرست بهترین‌های استودیو رمدی
بخوانید

رمدی در این زمان همچنان با مشکلات مرحله تولید دست و پنجه نرم می‌کرد و جهان‌باز بودن بازی باعث دردسرهای زیادی شده بود. مایکروسافت به رمدی هشدار داده بود و رمدی نمی‌توانست خواسته‌‌های ناشر را برآورده کند. تیم رمدی در این زمان حدود ۳ سال روی الن ویک کار کرده بود و به این نتیجه رسیدند که باید دست نگه دارند و المان‌های اصلی بازی را شامل تغییرات کنند. رمدی اعضای ارشد بخش‌های ساخت بازی را جمع کرد تا یک گروه «سونا» را تشکیل دهد. این اعضا در یک اتاق با هم جمع می‌شدند تا روی گیم‌پلی بازی با هم بحث کنند و به شکلی تغییرش دهند که کارهای قبلی روی بازی هدر نروند. جلسات این گروه تا ۲ ماه طول کشید و آن‌‌ها بالاخره توانستند به راه‌کار‌هایی برای گیم‌پلی بازی دست پیدا کنند. حالا راه‌کار گروه سونا دقیقا چه بود؟

این گروه تصمیم گرفتند که المان‌های جهان‌باز الن ویک را دور نریزند و در عوض بازی را به چندین مرحله با رویکرد خطی تقسیم کنند. این موضوع اجازه داد تا چندین مرحله در طول روز قابل‌بازی باشد، بازیکنان بتوانند با NPCها صحبت کنند و منطقه را بگردند. همچنین مراحل دیگر را برای شب در نظر گرفتند تا بر پایه مبارزه با دشمنان باشند. المان‌های دیگر بازی مثل نحوه آغاز مبارزه با دشمنان و استفاده از مکان‌‌هایی به نام safe haven نیز از این جلسات طراحی شدند. سم لیک همچنین گفت که استفاده از المان‌های جهان‌باز که قبلا طراحی شده بودند، باعث شد تا گیم‌پلی بازی ملموس‌تر شود.

بنا بر گفته سم لیک، کاراکتر الن ویک قرار بود تا یک کاراکتر کاملا برعکس مکس پین باشد. مکس پین یک پلیس بود که به درد بازی اکشن می‌خورد. رمدی می‌خواست تا الن اصلا شبیه به قهرمانان فیلم‌ها اکشن نباشد. او یک نویسنده است که توسط استفن کینگ الهام گرفته شده و طی اتفاقاتی مجبور به جنگیدن شده است. در اواخر مراحل ساخت بازی، داستان الن تبدیل به اشاره‌ای به ساخت بازی توسط رمدی شد. سم لیک گفت که رمان قبلی شخصیت الن بر اساس یک کارآگاه خیالی (درست مثل بازی مکس پین رمدی) بود و او حالا با چیز متفاوتی (اشاره به مشکلات ساخت بازی جدید) در جدال است.

بهترین بازی های 2023 کدام‌اند؟ فهرست کامل بهترین بازی های ۲۰۲۳
بخوانید

دشمنان بازی توسط کشیدن کانسپت آرت یا طرح‌های مفهومی طراحی شدند ولی این موضوع در مورد شخصیت الن ویک کاملا متفاوت بود. الن توسط تصاویر مفهومی طراحی شد. تمامی کارکتر‌های حاضر در این بازی بر اساس مدل‌هایی در دنیای واقعی بودند. ایلکا ویلی و جونا جارونپا مدل‌های مورد استفاده برای ۲ کارکتر الن و آلیس ویک در نظر گرفته شدند و تنها مدل‌های فنلاندی حاضر در این بازی و بقیه مدل‌ها آمریکایی بودند.

در سال ۲۰۰۹ و ۴ سال پس از نمایش اولیه بازی، رمدی اعلام کرد که بازی به شکل انحصاری برای اکس باکس ۳۶۰ عرضه می‌شود و انتشار آن برای پی‌سی بسته به تصمیم مایکروسافت است. در ماه آگوست ۲۰۰۹ گفته شد که ساخت بازی به اتمام رسیده و توسعه‌دهنده‌ها مشغول پولیش کردن بازی و رفع باگ‌ها هستند. بازی در نهایت در ۷ آوریل ۲۰۱۰ گلد و در ماه می همان سال به شکل رسمی منتشر شد. پس از انتشار بازی در سال ۲۰۱۰ رمدی اعلام کرد که پورت بازی برای پلتفرم پی سی جزو گزینه‌های آنان نیست، اما این بازی حدود ۲ سال پس از انتشار، برای پی‌سی نیز عرضه شد.

پشت صحنه خلق الن ویک | سرآغاز آقای قصه‌گو، Alan Wake

مارکتینگ و انتشار بازی Alan Wake

بازی الن ویک در ابتدا به شکل انحصاری برای کنسول اکس باکس ۳۶۰ منتشر شد. قرار بود بازی در تاریخ ۱۸ می در آمریکای شمالی و در تاریخ ۲۱ می در اروپا منتشر شود. وقتی بازی در ۷ آوریل ۲۰۱۰ گلد شد، عرضه در اروپا یک هفته جلوتر افتاد و در نتیجه در ۱۴ می ۲۰۱۰ منتشر شد. این بازی در تاریخ ۱۶ فوریه سال ۲۰۱۲ روی پلتفرم پی سی تیز در دسترس قرار گرفت. این بازی همچنین Limited Collector’s Edition هم داشت. این نسخه کالکتور شامل یک کتاب با جلد سخت به نام The Alan Wake Files، سی دی ساندترک و بازی بود و شامل Commentary هم می‌شد.

پشت صحنه ساخت رد دد ردمپشن | ماجرای ساخت یک غرب تمام وحشی!
بخوانید

دی ال سی‌های بازی الن ویک

در سال ۲۰۱۰ دو اپیزود اضافه از این بازی به عنوان دی ال سی یا محتوای دانلودی در شبکه اکس باکس لایو قرار گرفت تا در آن زمان به نوعی خبر از دنباله بازی دهد. اولین دی ال سی با نام The Signal در تاریخ ۲۷ جولای سال ۲۰۱۰ عرضه شد و همچنین اپیزود دوم دی ال سی با نام The Writer در تاریخ ۱۲ اکتبر ۲۰۱۰ انتشار پیدا کرد.

نسخه پی سی بازی

با وجود اینکه ساخت نسخه پی سی به خاطر مخالفت مایکروسافت کنسل شد، اوسکاری هاکینن از رمدی گفت که پورت بازی برای پی سی جزیی از شجره‌نامه رمدی به حساب می‌آید و رمدی علاقه زیادی نسبت به پورت این بازی رو پی سی داشت. رمدی روی مایکروسافت به منظور عرضه نسخه پی سی بازی فشار آورد و در نهایت در اواسط سال ۲۰۱۱ موفق به توافق با مایکروسافت شد. روابط خوب رمدی با مایکروسافت و لزوم عرضه بازی پیش از انتشار نسخه American Nightmare باعث شد که مایکروسافت شرایط درخواستی رمدی را بپذیرد. رمدی به جای اینکه ساخت بازی برای پی سی را از صفر شروع کند، از کدهای بازی برای اکس باکس ۳۶۰ استفاده کرد. ساخت نسخه پی سی حدود ۵ ماه به طول انجامید و در دسامبر ۲۰۱۱ به شکل رسمی معرفی شد.

نسخه پی سی الن ویک شامل بازی اصلی و ۲ چپتر دی ال سی بود و روز ۱۶ فوریه ۲۰۱۲ روی استیم در دسترس قرار گرفت. پس از ۴۸ ساعت رمدی اعلام کرد که تمامی هزینه‌های ساخت و مارکتینگ بازی را از فروش بازی به دست آورده است. در دسامبر ۲۰۱۳ رمدی و اکس باکس یک کالکترز ادیشن ویژه را منتشر کردند. این نسخه شامل یک کمیک بوک دیجیتال با ۴۴ صفحه بود.

پشت صحنه ساخت ایپکس لجندز : ظهور یک پدیده
بخوانید
پشت صحنه خلق الن ویک | سرآغاز آقای قصه‌گو، Alan Wake

تاثیرات و الهام‌ها

بازی الن ویک از فیلم‌‌ها، سریال‌ها و کتاب‌های مختلفی الهام گرفته بود. استفن کینگ نویسنده معروف ژانر وحشت، منبع الهام بزرگی برای این بازی بود. کارکتر اصلی یک نویسنده است که داستان‌هایش به حقیقت می‌پیوندند و او علاقه زیادی به رمان‌های این نویسنده دارد. بازی در چندین نقطه اشاره مستقیم به استفن کینگ دارد. در افتتاحیه بازی یک نقل قول مربوط به همین نویسنده گفته می‌شود. بازی همچنین با منطقه هزارتو به فیلم Shining که برگرفته از رمان استفن کینگ است، به این نویسنده مشهور ادای احترام کرد. این بازی شامل یک ماشین بود که شباهت غیرقابل انکاری با ماشین رمان Christine داشت. رمدی از کینگ برای استفاده از نقل قول اجازه گرفت و برای او چندین نسخه از بازی را به عنوان تشکر ارسال کرد. البته که این نویسنده اکس باکس ۳۶۰ نداشت و نتوانست این بازی را تجربه کند!

چندین تلویزیون در نقاط مختلف بازی وجود دارند که با روشن کردن آن‌ها می‌توانید اپیزودی کوتاه از یک سریال خالی با نام Night Springs تماشا کنید که این سریال برگرفته از سریال تلویزیونی The Twilight Zone است. پرنده‌هایی که در بازی به شما حمله می‌کنند نیز برگرفته از فیلم آلفرد هیچکاک به نام The Birds است.

ستینگ (Setting) بازی یا همان شهر برایت فالز، الهام زیادی از سریال Twin Peaks گرفته است. هر ۲ شهر در واقع شهری کوچک و خیالی واقع در ایالت واشنگتن هستند. به منظور تحقیقات برای ستینگ بازی، تیمی از رمدی در حد فاصل اورگون واشنگتن تا بریتیش کلمبیای کانادا به میزان ۲۰۰۰ مایل سفر کرد تا از این مناطق عکس بگیرند و این تیم در مدت ۲ هفته موفق به گرفتن بیش از ۲۰۰۰ عکس و فیلم شد. این تیم پس از بازگشت به فنلاند با مایکروسافت تماس گرفت تا عکس‌های بیشتری را از واشنگتن برای رمدی تهیه کند.

چرا فیلم جی تی ای هیچ‌وقت ساخته نمی‌شود؟
بخوانید

تبلیغات درون بازی Alan Wake

چندین برند از دنیای واقعی در بازی الن ویک وجود دارند. رمدی اعلام کرده که در قرار دادن محصولات از این برندها دقت زیادی به خرج داده تا مثل تبلیغات معمولی، به شکل مستقیم و جلوی چشم بازیکنان نباشند. برای مثال این بازی شامل باتری‌های برند Energizer است که به منظور شارژ چراغ‌قوه الن مورد استفاده قرار می‌گیرد. از سرویس Verizon Wireless برای تلفن‌های همراه استفاده می‌شود و همچنین یک تبلیغ ۳۰ ثانیه‌ای از Verizon در دی ال سی The Signal قرار گرفته است. بیلبوردهای بازی حاوی تبلیغات Verizon و Energizer هستند و اتوموبیل‌های فورد و لینکلن در بازی وجود دارند. البته این تبلیغات و قرار دادن محصولات در نسخه ریمستر از بازی حذف شدند.

پشت صحنه خلق الن ویک | سرآغاز آقای قصه‌گو، Alan Wake

موسیقی و ساندترک

آهنگ‌های بازی توسط پتری النکو نوشته شده‌اند. ساندترک بازی الن ویک شامل آهنگ War از گروه موسیقی Poets of the Fall است. این گروه همچنین تحت نام Old Gods of Asgard برای این بازی ۲ آهنگ اورجینال به نام‌های Children of the Elder God و The Poet and the Muse تهیه کرد. این گروه موسیقی آهنگ Late Goodbye را برای انتهای بازی قبلی رمدی یعنی Max Payne 2: The Fall of Max Payne نوشته بود.

این بازی علاوه بر ساندترک اورجینال و آهنگ‌هایی که از آنان نام برده شد، شامل چندین آهنگ لایسنس‌شده بود که معمولا در انتهای هر اپیزود پخش می‌شدند و مشهورترین آنان آهنگ Space Oddity از David Bowie بود. به دلیل منقضی شدن زمان لایسنس این آهنگ‌ها، بازی الن ویک در ماه می ۲۰۱۷ از تمامی فروشگاه‌ها حذف شد و رمدی پیش از حذف شدن بازی تخفیف سرسام‌آوری روی بازی قرار داد. رمدی با کمک مایکروسافت در اکتبر سال ۲۰۱۸ توانست این لایسنس‌ها را دوباره به دست آورد.

پشت صحنه خلق فاینال فانتزی | ماجرای سرآغاز آخرین فانتزی
بخوانید

نظر شما در مورد پشت صحنه بازی Alan Wake چیست؟ دوست دارید قصه ساخت کدام بازی‌های دیگر را با هم مرور کنیم؟

برای خواندن مطالب پشت صحنه بیشتر با مجله لیویتو همراه باشید.

همچنین فراموش نکنید که برای استریم کردن یا تماشای استریم باکیفیت با اینترنت نیم‌بها می‌توانید از لیویتو استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا