اسلایدشوچی بازی کنیم؟فهرست‌هامعرفی بازی

بهترین بازی‌های منتشر شده برای علاقه‌مندان سری سونیک

سونیک جوجه‌تیغی (Sonic the Hedgehog) از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین شخصیت‌های تاریخ بازی‌های ویدئویی‌ست و کمتر کسی است که با این دونده آبی‌رنگ آشنایی نداشته باشد. محبوبیت سونیک حتی از بازی‌ها نیز فراتر رفته و به لطف مجموعه‌های انیمیشنی و سینمایی متعدد، طیف متنوعی از افراد با او آشنا هستند. در این بین، بازی‌های زیادی نیز بودند که طی سال‌ها،‌ سعی کردند به شکلی ادای دینی به عناوین این شخصیت داشته باشند و دست به بازخلق حال‌وهوای بازی‌هایش بزنند. از پروژه‌های مختلفی که طرفداران طی سال‌ها سروشکل دادند تا عناوین دیگری که در طراحی مکانیک‌های گیم‌پلی، طراحی مرحله یا صرفا استفاده از سرعت به عنوان یک عنصر مرکزی در خلق بازی، ما را به یاد سونیک و بازی‌های جذاب‌اش می‌اندازند. در این مقاله، نگاهی انداختیم به چندی از بهترین عناوینی که یادآور بازی‌های سونیک هستند، همراه ما باشید.

Freedom Planet

سال انتشار: ۲۰۱۴

پلتفرم اصلی: ویندوز

این عنوان که در ابتدا به عنوان بازی سونیکی جمع‌وجور، توسط یکی از طرفداران این شخصیت در حال توسعه بود، در مسیر تولید، آرام آرام هویت مختص به خودش را پیدا کرد و در نهایت به «سیاره استقلال» خطم شد. با این وجود، امکان ندارد دقایقی دست به تجربه بازی بزنید و تاثیر بازی‌های سونیک را در آن احساس نکنید.

در این بازی،‌ شما امکان کنترل سه شخصیت را در اختیار دارید؛ کارول گربه وحشی، لیلاک اژدها و میلا سگ شکاری. گیم‌پلی بازی متاثر از سونیک‌های دو بعدی است و شما باید با عبور از موانع و دشمنان، با سرعتی هرچه تمام‌تر به انتهای مرحله برسید. البته که بازی تغییراتی نیز در فرمول همیشگی سونیک‌های دو بعدی ایجاد کرده، به طور مثال سیستم سلامتی جای خودش را به حلقه‌های زرد رنگ معروف سونیک داده و هر شخصیت هم، به طیف متنوعی از ضربات و حرکات ویژه‌ای دسترسی دارند که تنوع قابل قبولی به گیم‌پلی بازی بخشیده است.

شایعه: یک عنوان چند نفره از سری بازی Crash Bandicoot در حال ساخت است
بخوانید

Super Meat Boy

سال انتشار: ۲۰۱۰

پلتفرم اصلی: اکس‌باکس ۳۶۰، ویندوز

«بچه گوشت قهرمان» بدون شک یکی از چالش برانگیزترین بازی‌هایی است که امکان تجربه‌اش برای هرکسی وجود دارد. اثری سخت که در اغلب مراحلش تعداد شکست و مرگ‌هایتان از شمارش‌تان خارج می‌شود. ولی سازنده این بازی، استودیو Team Meat، با طراحی مراحل درجه یکش و کوتاهی هر مرحله، انگیزه کافی به شما برای سعی و تلاش بیشتر را می‌دهد و سختی بازی هیچوقت، ناجوانمردانه به نظر نمی‌رسد. ارتباط این عنوان با سری بازی‌های سونیک، در سرعت بالای حرکت شخصیت اصلی و ریتم طراحی مراحل است. در هر مرحله دوجین تله و ابزار کشتار برای قلع و قمع کردن شما قرار داده شده که باید در کسری از ثانیه و با واکنش‌هایی سریع، از سد آنها عبور کنید و به پایان مرحله برسید. سرعت بالای بازی و هیجان و آدرنالینی که در بدن‌تان ترشح می‌کند،‌ یاداور پاهای سریع قهرمان کفش قرمز دوست‌داشتنی ماست.

Super Mario Bros

سال انتشار: ۱۹۸۵

پلتفرم اصلی: NES

سری «برادران سوپر ماریو» علت اصلی خلق شخصیت و بازی‌های سونیک توسط سگا بود. محبوبیت بالای این شخصیت و بازی‌های موفق‌اش، در اوج روزهای رقابت نینتندو (Nintendo) با سگا (Sega)، سران این شرکت را واداشت که دست به خلق شخصیتی بزنند که بتواند یارای رقابت با لوله‌کش ایتالیایی بازیگوش شرکت رقیب بشود. نتیجه دو سال زحمت و تلاش بازی‌سازان و طراحان حاضر در سگا،‌ خلق شخصیت سونیک و اولین بازی این مجموعه بود که خیلی زود،‌ سونیک را بدل به نماد سگا و رقیبی جانانه برای ماریو کرد.

منتظر بازی Mario Strikers: Battle League باشیم یا نه؟
بخوانید

بازی‌های ماریو، با وجود تمرکز بالا روی پلتفرمینگ، از حیث طراحی مراحل و کنترل شخصیت‌ها، چندان شباهتی به سونیک ندارند، ولی فقط کافی‌ست مدتی با یکی از عناوین این مجموعه سرگرم باشید تا متوجه ارتباطات و شباهت‌های این سری بازی بشوید. شاید تفاوت‌های بالا وجود داشته باشد، ولی دقیقا به خاطر همین تفاوت‌هاست  که ماریو و سونیک تا این اندازه جذاب و خواستنی شده‌اند. هر دو، در هسته مرکزی، در حال انجام یک کار هستند؛ ساخت و پرداخت پلتفرمینگی ساید اسکرولر که از سمت چپ تصویر، باید به هدف خود در سمت راست برسید. ولی هرکدام به شیوه‌ای خاص خود، این مسیر را طی می‌کنند و صد البته،‌ در طی این مسیر، در نقاطی با هم برخوردها و شباهت‌هایی نیز دارند.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

سال انتشار:‌۲۰۱۷

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن ۴

شرکت سونی (Sony) پس از عرضه اولین کنسول پلی ‌استیشن (Play Station)، به دنبال خلق شخصیت نمادین (Mascot) مخصوص به خود بود. به هر حال دو رقیب اصلی آن سال‌ها،‌ نینتندو و سگا، هر دو نمادهای محبوب خودشان را داشتند و این کمپانی هم نباید از قافله عقب می‌ماند. همین باعث شد که استودیو ناتی داگ (Naughty Dog) دست به خلق شخصیت و سه‌گانه محبوب کرش بندیکوت بزند.تفاوت کرش ولی با سونیک و ماریو، در سه بعدی بودن‌اش بود.

شخصیت‌های دو شرکت رقیب، هر دو شروعشان به نسل کنسول‌های ۱۶ و ۳۲ بیتی برمی‌گشت که در دهه نود و اوایل دو هزار، نخستین عناوین سه بعدی خود را نیز عرضه کردند. ولی کرش، از همان ابتدا، بازی سه بعدی بود که مخاطب را در جزیره‌ای اسرار‌آمیز و در مسیری خطی، با دوجین چالش و پلتفرمینگی درجه یک رو‌به‌رو می‌کرد. امکان ندارد طرفدار بازی‌های سونیک باشید و از تجربه سگانه کرش لذت نبرید. به خصوص مراحلی که در آن شما باید بدون توقف، به حرکت در مسیر خود ادامه دهید و سعی کنید از میان هزاران تله و تیر و سنگی که به طرف‌تان حمله‌ور می‌شود، جان سالم به در ببرید.

تریلر جدیدی از بازی Sonic Superstars به نمایش گذاشته شد
بخوانید

Rayman: Origins

سال انتشار: ۲۰۱۱

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن ۳، اکس‌باکس ۳۶۰، Wii

جدیدترین نسخه‌های سری جذاب ریمن، بازگشتی به حال‌وهوای نخستین نسخه مجموعه داشت و استودیو مونت‌پلیر (Ubisoft Montpellier) با کیفی پر از ایده‌های معرکه و درجه یک، دو تا از بهترین پلتفرمینگ‌های سایداسکرولر یک دهه گذشته را خلق کردند. این دو بازی، با وجود اینکه سرشار از سوراخ سنبه‌های مخفی برای پیدا کردن سکه و آیتم‌های مختلف هستند،‌ ولی امکان تجربه سرعتی بازی را هم برای شما فراهم می‌کنند،‌ شما می‌توانید شبیه به بازی‌های سونیک، بی‌تفاوت به تمامی آیتم‌ها و اتاق‌های مخفی و تینسی‌های (Teensy) گمشده، در سریع‌ترین حالت ممکن فقط بدوید و بپرید و به نقطه پایانی مراحل برسید. حتی مراحل مخصوصی هم دقیقا مختص با این هدف در بازی طراحی شده که در آن باید صندوقچه لعنتی فراری را، با رد کردن دوجین مانع و پرتگاه و تیغه‌های کشنده، تصاحب کنید و مشتی محکم به قفل صندوقچه تک چشم بازی بزنید.

Mirror’s Edge

سال انتشار: ۲۰۰۸

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن ۳، اکس‌باکس ۳۶۰، ویندوز

شاهکار استودیو دایس (Dice)، اول شخصی پلتفرمینگ است که شما را در نقش پارکور بازی در پشت‌بام‌های کلان‌شهری قرار می‌دهد و باید با هر شیوه‌ای که متصور است، خود را چنگال نیروهای امنیتی نجات دهید. بازی سریع است، خیلی هم سریع است و طراحی مراحل درجه یک و متنوع‌اش، به شما این امکان را می‌دهد که به شکل‌های مختلف، از قابلیت‌های سکوبازی شخصیت اصلی استفاده کنید. همین سرعت بالای بازی و هیجان دویدن و پرش از پشت بام‌ها، ما را یاد سونیک و بازی‌هایش می‌اندازد. سونیکی که به محض سرعت گرفتن، باد به تیغ‌های آبی رنگش می‌نشیند و هنگام پرش، ردی از خود در میان ابرها باقی می‌گذارد.

میاموتو درباره بازی‌های بعدی ماریو طرفدارن را به تماشای Nintendo Directهای بعدی تشویق کرد
بخوانید

Yooka-Laylee and the Impossible Lair

سال انتشار: ۲۰۱۹

پلتفرم اصلی: ویندوز، پلی‌استیشن ۴، اکس‌باکس وان، نینتندو سوییچ

نخستین قسمت این سری که توسط بازیسازان سابق استودیو ریر (Rare) ساخته شده، دنباله معنوی سری بانجو-کازویی (Banjo-Kazooie) است. نسخه دوم، برخلاف نسخه نخست که ماجرایی سه بعدی است، بدل به سایداسکرولر دو و نیم بعدی جذابی می‌شود که در همان اولین برخورد، مخاطب را یاد دانکی کونگ کانتی و بازی‌های سونیک می‌اندازد. دومین یوکا-لیلی، برخلاف نسخه نخست که بازخوردهای متوسطی داشت، در اجرا و پیاده‌سازی درست مکانیک‌ها موفق ظاهر می‌شود و طراحی مراحل درجه یکش تماما یاداور دوران اوج بازی‌های این سبکی دهه هشتاد و نود میلادی است که بدون شک طرفداران نسخه‌های دو بعدی سونیک، از آن لذت خواهند.

Kaze and the Wild Masks

سال انتشار: ۲۰۲۱

پلتفرم اصلی: ویندوز، پلی‌استیشن ۴، اکس‌باکس وان، نینتندو سوییچ

بازی‌های سونیک، پلتفرمینگ‌های معرکه‌ای هستند که هر نسخه، دوجین مراحل و موجودات رنگارنگ مختلف در دل خود دارند. مخاطبانی که به دنبال تجربه‌هایی شبیه به این سری در این دوره زمانه هستند، حتما باید نیم‌نگاهی به بازی خلاقانه «کازه و ماسک‌های وحشی» داشته باشند. اثری که سعی داشته با الهام از عناوین رترو قدیمی و پلتفرمر‌هایی شبیه به عناوین SNES و مگا درایو، تجربه‌ای نوستالژی را خلق بکند. طراحی بصری بازی فوق‌العادست و در ترکیب با گیم‌پلی جذاب بازی و ماسک‌های مختلفی که هرکدام قدرت‌ها و قابلیت‌های مخفی گوناگونی در دل خود دارند، اثری دوست‌داشتنی را برای هر طرفدار سونیکی خلق کرده است.

Sunset Overdrvie

سال انتشار: ۲۰۱۴

پلتفرم اصلی: اکس‌باکس وان

این اکشن دیوانه‌وار، شما را مستقیم در میان آشوبی از گلوله و آتش پرتاب می‌کند و با گیم‌پلی سریع و دیوانه‌وارش، لحظه‌ای آرام‌تان نمی‌گذارد. بازی سریع است و طراحی مراحل هم شما را به حرکت مداوم تشویق می‌کند، لحظه‌ای بر یک ریل در میان زمین و آسمان در حال لیز خوردن هستید و لحظه‌ای بعد با پرش در آسمان، درحالی که تیرهای انفجاری به سمت دشمنان پرتاب می‌کنید روی پشت‌بامی مملو از هیولاهای ریز و درشت فرود می‌آیید و باید خیلی سریع با حرکاتی سرعتی، راه چاره‌ای برای خوتان جور کنید. تمامی طرفداران بازی‌های سونیک و سرعت بالای این شخصیت، لحظات مفرحی را در شهر سانست سپری خواهند کرد.

ویدیو گیم‌پلی جدیدی از بازی Sonic Frontiers منتشر شد
بخوانید

Spark the Electric Jester

سال انتشار: ۲۰۱۷

پلتفرم اصلی: ویندوز

سازنده این پلتفرمینگ محشر، Daneluz پیش از این دست به ساخت چندین بازی فن‌مید (Fan Made Game) براساس شخصیت سونیک زده بود و پس از کسب تجربه، اولین بازی اورجینال خودش را،‌ متاثر از بازی‌های سونیک و عناوین ۱۶ بیتی خلق کرد. نتیجه یک اثر سرعتی و هیجان‌انگیز است که در همان نگاه نخست،‌ مشابه اسکرین‌شات بالا، شما را یاد نسخه‌های دو بعدی سونیک می‌اندازد.

The Pathless

سال انتشار: ۲۰۲۰

پلتفرم اصلی: ویندوز، iOS، مک، پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵

بازی‌های سونیک پس از حرکت به سوی بعد سوم از دوگانه ماجرای سونیک (Sonic Adventure)، تمرکز خود را روی خلق مراحلی خطی، سرعتی، با مسیرهای مختلف با تمرکز بر حفظ سرعت و حرکت گذاشت. بازی استودیو Giant Squid، شاید از حیث بصری و روایی شباهتی به عناوین مدرن سونیک نداشته باشد، ولی هسته مرکزی بازی یادآور توضیحات داده شده در خصوص نسخه‌های سه بعدی سونیک است. در این بازی، شما در وهله نخست، باید سرعت و حرکت شخصیت اصلی خود را تا حد امکان حفظ کنید و با استفاده از آیتم‌های مختلف، بر سرعت حرکت خود اضافه کنید. حتی عقابی نیز در بازی حضور دارد که به شما اجازه پرواز هم می‌دهد، عقابی که یاداور دوست دو دم دوست‌داشتنی سونیک، تیلز (Tails) است.

Solar Ash

سال انتشار: ۲۰۲۱

پلتفرم اصلی: ویندوز، پلی‌استیشن ۴، پلی‌استیشن ۵

این عنوان نیز شبیه به The Pathless، با تمرکز روی حفظ سرعت و حرکت و پیشروی مداوم در مراحل خلق شده است و طراحی مراحل بازی، تماما در خدمت پیشبرد این هدف است. کنترل شخصیت اصلی بازی، یادآور کاراکتر سایه (Shadow the Hedgehog) از ماجرای سونیک ۲ (Sonic Adventure) است و نرمی و راحتی کنترل او، بخش مهمی از جذابیت این بازی است. عنوانی سرعتی که هر علاقه‌مند بازی‌های سونیکی بی‌گمان از تجربه‌اش لذت وافری خواهد برد.

بازی Princess Peach و ریمستر Luigi’s Mansion: Dark Moon برای نینتندو سوییچ معرفی شد
بخوانید

امیدوارم از بازی‌های انتخابی ما راضی بوده باشید، شما هم حتما در بخش نظرات، عناوین پیشنهادی خودتان را برای ما کامنت کنید و درمورد بازی‌های سونیکی مورد علاقه خود برای ما بگویید.

برای خواندن معرفی بازی های بیشتر همراه مجله لیویتو باشید.

‫2 دیدگاه ها

  1. ببخشید بازی ای نمی‌شناسید که مکانیزم هاش شبیه سونیک فرانتیرز باشه ؟ برای آندروید میگم.

    1. روی گوشی خود بازی‌های سونیک رو میتونین بازی کنین مثل Sonic Dash و Sonic Forces بازی‌های خوبی هستن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا