اختصاصی لیویتواستریمرشواسلایدشوپیشنهاد سردبیرمخصوص غیرگیمرها

تاریخچه استریم کردن | با اولین‌های پخش زنده آشنا شوید

استریم کردن عبارتی است که به تازگی خیلی رواج پیدا کرده و علاقه‌مندان زیادی هم دارد. احتمالا این سوال برای‌تان پیش آمده که استریم کردن از کجا و چطور آمده است؟ اگر در این مورد کنجکاو هستید، در ادامه تاریخچه استریم کردن را برای شما بازگو کرده‌ایم.

در دورانی که اینترنت به عضو جدانشدنی زندگی ما تبدیل شده، محتواهای اینترنتی اهمیت خیلی زیادی دارند. همه ما روزانه عکس، متن و ویدیوهای مختلفی را در اینترنت می‌بینیم. افزایش سرعت اینترنت در چند سال اخیر باعث شده است که محتواهای ویدیویی بیشتری هم تولید و دیده شوند. به همین دلیل است که الان محتواهای ویدیویی جزو محبوب‌ترین نوع از محتواهای مجازی هستند. محتواهای ویدیویی به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند؛ یک دسته ویدیوهایی هستند که از قبل شده و در سرویس‌های مختلف مثل یوتیوب یا اینستاگرام منتشر می‌شوند. ویدیوهای زنده یا اصطلاحا لایو استریم، دسته دیگری از محتواهای ویدیویی هستند.

چند سال است که پخش زنده ویدیویی جایگاه و مخاطبان خاص خودش را در اینترنت پیدا کرده است. با روی کار آمدن بسترهای مناسب برای لایو استریم، روز به روز محبوبیت این سبک از ویدیوها بیشتر شده است. یکی از ویژگی‌های مهم استریم این است که بیننده محتوا را بدون حذفیات و برش می‌بینید. در ویدیوهایی که از پیش ضبط می‌شود، معمولا بخش‌هایی که از نظر تولیدکننده محتوا مناسب نیست، حذف می‌شود. اما در پخش زنده بینندگان همه چیز را می‌بینند. همین مورد باعث می‌شود که احساس نزدیکی بیشتری بین تولیدکننده محتوا و بیننده آن ایجاد شود.

تاریخچه استریم کردن

استریم کردن و استریم دیدن جزو فعالیت‌هایی است که محبوبیت زیادی در تمام دنیا پیدا کرده. به طوری که روزانه هزاران ساعت استریم، پخش و دیده می‌شود. با وجود این که استریم در چند سال گذشته سر زبان‌ها افتاده است، اما تاریخچه طولانی و پرفراز و نشیبی دارد.

چه‌طور با موبایل استریم کنیم؟ راهنمای نحوه استریم با موبایل
بخوانید

تاریخچه استریم کردن: استریم از کجا به وجود آمد؟

ابتدا بیایید کمی با واژه استریم آشنا شویم. استریم واژه‌ای است که در چند سال اخیر خیلی آن را می‌شنویم. این واژه از ده‌ها سال قبل استفاده می‌شده، اما شیوه استفاده از آن در سال‌های اخیر تغییراتی داشته است. استریم (Stream) در لغت به معنی رود، نهر یا جریان آب است. در واقع استریم را می‌توانیم “جریان” هم معنی کنیم. امروزه از واژه استریم برای پخش ویدیو یا صوت به صورت زنده استفاده می‌شود. یعنی استریم کردن به معنی پخش زنده ویدیویی یا صوتی است. به عبارت دیگر اگر شما از یک نقطه به صورت زنده با افراد دیگری از سایر نقاط دنیا ارتباط داشته باشید، در حال استریم کردن هستید.

اولین پخش‌های زنده‌ از کجا شروع شدند؟ شروع داستان استریم و پخش زنده به زمانی برمی‌گردد که الکساندر گراهام بل تلفن را اختراع کرد. مردم دنیا با تلفن می‌توانستند با نقاط دورتر به صورت زنده صحبت کنند. مدتی بعد از همه‌گیر شدن تلفن، در سال 1881 یک سرویس تلفنی در اروپا راه‌اندازی شد. این سرویس، اپرا و تئاترهای مختلف را به صورت صوتی و زنده برای مشترکان‌اش پخش می‌کرد. بعدها سرویس‌های موزیک تلفنی هم روی کار آمدند. فقط کافی بود با شماره این سرویس تماس بگیرید و موزیک موردنظر خودتان را درخواست کنید. بعد اپراتور آن موزیک را از طریق تلفن برای شما پخش می‌کرد.

به تدریج رادیو و تلویزیون اختراع شدند و کار برای پخش زنده انواع محتواها راحت‌تر شد. در دهه 90 میلادی کم‌کم اینترنت به وجود آمد. در اواخر همین دهه بود که پای اینترنت به خانه‌های مردم باز شد. از همین زمان بود که پخش محتوا در اینترنت رونق گرفت. ابتدا محتوای متنی و بعد عکس، صوت و ویدیو وارد اینترنت شدند. بعد از مدتی با گسترش اینترنت و افزایش سرعت آن زمینه ورود محتواهای زنده به اینترنت فراهم شد.

استریم به انگلیسی | آیا استریم به انگلیسی در ایران ممکن است؟
بخوانید

اولین استریم‌های تاریخ

همانطور که گفتیم استریم در ابتدا به معنی پخش زنده از طریق خطوط ارتباطی مثل تلفن بود. اما الان استریم بیشتر در حوزه اینترنت کاربرد دارد. یعنی به پخش زنده‌ای که از اینترنت پخش می‌شود، استریم می‌گوییم. به فعالیتی که در آن محتوای ویدیویی یا صوتی را در اینترنت به صورت زنده پخش می‌کنیم، استریم کردن گفته می‌شود. شاید برای‌تان جالب باشد که اولین‌بار چه کسی و چه برنامه‌ای به صورت زنده از طریق اینترنت استریم شد.

اولین استریم تاریخ
کیفیت اولین استریم زنده اینترنتی در تاریخ را مشاهده می‌کنید

شاید باور نکنید اما اولین پخش زنده یا استریم ویدیویی در اینترنت زمانی انجام شد که ویدیوها هنوز روی نوار عرضه می‌شدند و حتی سی دی به صورت گسترده در دسترس نبود. در 24 ژوئن سال 1993 گروه موسیقی Severe Tire Damage اولین پخش زنده اینترنتی تاریخ را انجام دادند. اعضای این گروه موسیقی مهندسان و محققان شرکت تحقیقاتی زیراکس و یکی از کارمندان اپل بودند. در این روز گروه موسیقی Severe Tire Damage مشغول اجرای کنسرت در ساختمان مرکز تحقیقات زیراکس بودند. در همین حال گروهی از متخصصان شرکت هم در حال آزمایش فناوری Mbone بودند. این فناوری امکان پخش محتوا در اینترنت را فراهم می‌کرد.

در همین حال محققان زیراکس تصمیم گرفتند از کنسرت گروه موسیقی برای آزمایش فناوری خودشان استفاده کنند. همین موضوع باعث شد که اولین استریم تاریخ انجام شود. افراد از نقاط مختلف حتی استرالیا هم موفق شدند استریم گروه موسیقی را تماشا کنند. برای پخش این استریم نیمی از پهنای باند اینترنت در آن زمان استفاده شد. این در حالی است که کیفیت تصویر استریم 152 در 72 پیکسل بود. کیفیت صدای استریم هم در بهترین حالت مثل یک مکالمه تلفنی بی‌کیفیت بود.

بهترین استریمر های جهان کدام‌اند؟ فهرست بهترین استریمر های جهان
بخوانید

تاریخچه استریم کردن: ظهور پلتفرم‌های پخش استریم

بعد از این تا سال 2000 چند پخش زنده اینترنتی انجام شد اما همچنان فناوری آن زمان برای این کار مناسب نبود. اوج‌گیری صنعت استریم زمانی بود که محتوای ویدیویی و سرویس‌های پخش ویدیو راه‌اندازی شدند. سرویس پخش ویدیو یوتیوب نقش بسیار مهمی در فراگیر شدن محتوای ویدیویی در اینترنتی داشت. بعد از راه‌اندازی این سرویس، استقبال از محتوای ویدیویی در اینترنت به شدت افزایش یافت. یوتیوب در سال 2005 رسما کارش را شروع کرد و در سال 2008 اولین پخش زنده در این سرویس انجام شد.

رویداد YouTube Live اولین استریم یوتیوب بود که در سال 2008 و با حضور چهره‌های سرشناس مختلف انجام شد. در این زمان یوتیوب هنوز قابلیت میزبانی پخش زنده را نداشت و فقط گاهی اوقات رویدادهایی را به صورت زنده پوشش می‌داد. در نهایت از سال 2011 یوتیوب قابلیت پخش زنده را به تدریج در دسترس همه کاربران قرار داد. تا قبل از سال 2011 چند استریم ویدیویی مهم مثل کنسرت سال 2009 گروه موسیقی U2 و سخنرانی باراک اوباما در سال 2010 از طریق یوتیوب پخش شد.

ظهور سرویس توییچ

مدت زیادی طول کشید تا یوتیوب به صورت جدی وارد حوزه استریم شود. همین تاخیر راه را برای ظهور پلتفرم‌های جدیدی در این حوزه هموار کرد. محبوب‌ترین پلتفرم استریم که نقش زیادی در گسترش استریم داشت، سرویس Twitch است. این سرویس الان بزرگ‌ترین پلتفرم استریم دنیاست که ماهانه بیشتر از 3 میلیون استریمر و 15 میلیون بیننده در آن حضور دارند. این سرویس باعث شد که یک مکان مناسب برای دوست‌داران استریم به وجود بیاید.

بهترین میکروفون ها برای استریم کدام‌اند؟ | فهرست بهترین میکروفون ها برای استریم
بخوانید
استریم کردن در توییچ

در سال 2007 شخصی به نام Justin Kan سایت خودش با نام Justin.tv را تاسیس کرد. او تصمیم گرفت که زندگی خودش را به صورت زنده و 24 ساعته در سایت‌اش نمایش دهد. بعد از این که سایت جاستین مورد استقبال قرار گرفت، او امکان پخش زنده را برای بقیه کاربران سایت‌اش هم فراهم کرد. به این ترتیب با سرعت خیره کننده‌ای افراد دیگر هم در سایت جاستین شروع به استریم کردند. در 6 ماه بیشتر 30 هزار چنل در سایت جاستین ایجاد شد. در بین دسته‌های مختلف استریم در این سایت، بخش گیمینگ با اختلاف در صدر قرار داشت.

موسسان سایت Justin.tv وقتی که دیدند بخش گیمینگ چقدر پرطرفدار است، سایتی جدا به نام twitch.tv را فقط برای استریم گیم و بازی ایجاد کردند. سرویس توییچ در 6 ژوئن سال 2011 شروع به کار کرد و از همان ابتدا به سرعت در حال رشد بود. در مدت کوتاهی تعداد بازدیدکنندگان سرویس سایت توییچ از تعداد بینندگان سایت جاستین بیشتر شد. همین موضوع باعث شد که در 5 آگوست سال 2014 سایت Justin.tv بسته شود و جایش را به توییچ بدهد. موسسان سایت جاستین و توییچ برای تمرکز بیشتر روی توییچ، این تصمیم را گرفتند. در 25 آگوست 2014 شرکت آمازون سرویس توییچ را به قیمت 970 میلیون دلار خرید. قبل از آمازون، گوگل قصد خرید توییچ را داشت که با هم به توافق نرسیدند.

تاریخ استریم کردن: اولین استریمر تاریخ

استریم معمولا به این شکل است که تصویری از بازی یا کاری که در حال انجام است را می‌بینیم. در کنار تصویر هم چهره استریمر قرار دارد و می‌توانیم واکنش آن را ببینیم. شاید فکر کنید استریم به شکل امروزی با روی کار آمدن سرویس‌هایی مثل توییچ به وجود آمد، اما اینطور نیست. تقریبا 20 سال قبل از شروع به کار سرویس‌های استریم مثل توییچ، یک نوجوان 12 ساله به نام J.J. Styles که لقب خودش را Zot the Avenger گذاشته بود، استریم به شکل امروزی را شروع کرد.

عجیب‌ترین و خنده‌دارترین سوتی استریمر ها + ویدیو
بخوانید
اولین استریمر تاریخ

Zot the Avenger مثل خیلی‌های دیگر یک نوجوان عاشق گیم بود. به همین دلیل تصمیم گرفت با کمک والدین‌اش یک برنامه گیمینگ در تلویزیون اجرا کند. برنامه این نوجوان در شبکه محلی توسان در ایالت آریزونا آمریکا شروع شد. Zot بازی‌هایی مثل Mortal Kombat را مثل استریمرهای امروزی در برنامه اجرا می‌کرد. در صفحه تلویزیون تصویر بازی پخش می‌شد و چهره Zot هم در گوشه تصویر در حال بازی بود. او علاوه‌بر بازی، کدهای تقلب و تکنیک‌های بازی را هم آموزش می‌داد.

در آن زمان مثل استریم‌های امروزی خبری از چت آنلاین کاربران در حین استریم نبود. به همین دلیل راه ارتباطی Zot با بینندگانش از طریق تلفن بود. بینندگان در حین برنامه با او تماس می‌گرفتند و سوالات خودشان را می‌پرسیدند. برنامه Zot در زمان خودش محبوبیت زیادی داشت و اجرای آن تا سال 1997 ادامه پیدا کرد.

مهم‌ترین استریم‌های تاریخ را بشناسید

استریم کردن از زمان تاسیس سرویس‌های استریم و پخش زنده رونق زیادی پیدا کرد. سال‌ها قبل نینجا پادشاه استریم در دنیا بود. این استریمر رکوردهای زیادی در زمینه استریم به دست آورد و یکی از بهترین و محبوب‌ترین استریمرهای جهان بود. در سال 2018 نینجا استریمی را با حضور رپر معروف دریک (Drake) انجام داد. در این استریم نینجا، دریک و تراویس اسکات با هم بازی فورتنایت را انجام دادند. بیشتر از 635 هزار نفر به صورت همزمان در استریم نینجا حضور داشتند و رکورد بازدید همزمان در توییچ شکسته شد.

پربیننده‌ترین استریم تاریخ

در 11 ژانویه سال 2021 استریمر معروف اسپانیایی با نام مستعار TheGrefg موفق رکورد بیشترین بازدید همزمان در استریم را بشکند. این استریمر توانست حدود 2.5 میلیون بیننده همزمان داشته باشد. در این استریم از اسکین TheGrefg در بازی فورتنایت رونمایی شد. این استریم در حال حاضر رکورد گینس را به عنوان بیشترین بازدید همزمان در توییچ در اختیار دارد. این رکورد با اختلاف زیادی نسبت به بقیه در صدر جدول قرار دارد و بعید است به این زودی استریمری بتواند آن را بشکند.

چی استریم کنیم؟ | پیشنهادها و ایده‌های استریم جدید
بخوانید

منبع درآمد استریمرها از طریق دونیت یا حمایت مالی دیگران است. افرادی که استریم را می‌بینند، می‌توانند مبلغی را به عنوان کمک مالی به شما پرداخت کنند. این مبلغ می‌تواند از 1 دلار تا چند هزار دلار باشد. با این وجود رکورد میزان دونیت استریم در تاریخ هم بسیار جالب است. استریمر معروف توییچ با نام مستعار DrLupo اعلام کرد که قصد دارد 2 میلیون دلار دونیت برای خیره جمع‌آوری کند. توییچ مبلغ 1 میلیون دلار یعنی نیمی از هدف DrLupo را دونیت کرد. به این ترتیب بزرگ‌ترین حمایت مالی تاریخ استریم از طرف بزرگ‌ترین سرویس استریم دنیا انجام شد. بعید است که این رکورد تا سال‌ها جابه‌جا شود.

بیشترین دونیت تاریخ

آینده صنعت استریم

استریم کردن فعالیت نسبتا جدیدی است و در این سال‌ها به سرعت گسترش پیدا کرده است. صنعت استریم هنوز جای زیادی برای پیشرفت دارد و روز به روز علاقه‌مندان بیشتری را جذب می‌کند. با توجه به وضعیتی که صنعت استریم دارد، به نظر شما آینده این صنعت چگونه خواهد بود؟ آیا پخش زنده می‌تواند جای ویدیوهای از پیش ضبط شده را بگیرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا