اسلایدشوبرترین هاپیشنهاد سردبیرچی بازی کنیم؟فهرست‌ها

بهترین بازی های نید فور اسپید کدام‌اند؟ بهترین بازی های سری Need for Speed

قطعا سری نید فور اسپید یکی از مهم‌ترین بازی‌های ژانر مسابقه‌ای در تاریخ بازی‌های ویدیویی به شمار می‌رود. در این مقاله به بررسی تاریخچه‌ی کوتاهی از سری بازی های نید فور اسپید (Need for Speed) می‌پردازیم و در نهایت بهترین نسخه‌های این سری را معرفی می‌کنیم.

مقدمه و تاریخچه

سری جنون سرعت (Need for Speed) ​یکی از قدیمی‌ترین عناوین اتوموبیل‌رانی به حساب می‌آید که گرایش گیم‌پلی آن به سمت ساختار آرکید باعث شد به شدت مورد توجه قشر وسیع از جامعه قرار بگیرد. این عنوان آکنده از هیجان، تعقیب و گریز، سرعت و تصادف است. چیزی که باعث می‌شود آدرنالین در خون شما جریان پیدا کند. منشا استودیوی سازنده‌ی جنون سرعت از Distinctive Software نشات می‌گیرد؛ یک استودیوی مستقر در ونکوور کانادا. این استودیو قبل از خریداری شدن توسط Electronic Arts‌ در سال 1991، بازی‌های مسابقه ای محبوبی مانند Stunts و Test Drive II: The Duel را تولید کرده بود. پس از خریداری‌شدن توسط الکترونیک آرتز، این استودیو به Electronic Arts (EA) Canada تغییر نام داد که تبدیل به یکی از پایه‌های موفقیت الکترونیک آرتز در ژانر بازی‌های ورزشی شد. البته که در اوایل حضور این استودیو به عنوان یکی از زیر مجموعه‌های الکترونیک آرتز، آن‌ها توانستند با خلق نید فور اسپید (Need for Speed) ​​در سال 1992، برندی موفق را برای مجموعه‌ی الکترونیک آرتز خلق کنند.

EA Canada‌ تا سال 2002 به توسعه‌ی فرنچایز نید فور اسپید​​ ادامه داد اما با گسترش استودیو و پیوستن آن‌ها به عنوان یکی از پایه‌های توسعه عناوین بخش ورزشی، الکترونیک آرتز تصمیم گرفت وظیفه‌ی ساخت سری عناوین جنون سرعت را به استودیوی دیگری محول کند. آنها یک توسعه دهنده‌ی دیگر را خریدند. استودیویی مستقر در همان ونکوور با نامBlack Box Games. بازی اول این استودیو، ادامه‌ای برای یکی از عناوین خوب این سری بود. ساخت Need for Speed: Hot Pursuit 2 باعث شده تا استدیوی بلک باکس ارزش‌های خود را به خوبی نشان دهد. به همین خاطر آن‌ها به استودیوی اصلی سری بازی‌های جنون سرعت تبدیل شدند. ماحصل آن همکاری، عناوین فوق العاده‌ای مانند سری آندرگراند و موست وانتد (نسخه‌ی ۲۰۰۵) بود.

دیالوگ های بازی جی تی ای وی | بهترین‌ها از زبان بهترین‌ها!
بخوانید

در سال ۲۰۰۹، استودیوی Slightly Mad در کنار بلک باکس به توسعه عنوانی دیگر از سری جنون سرعت پرداخت. عنوانی که سبک بازی را از یک آرکید مطلق به سمت تجربه‌ای شبیه‌سازی شده انتقال می‌داد. نتیجه‌ی این همکاری، ساخته شدنNeed for Speed: Shift  در سال ۲۰۰۹ بود که مورد تحسین بسیاری از منتقدان قرار گرفت و بعد، دنباله‌ی مستقیم Shift با نام Shift 2: Unleashed در سال 2011 توانست به موفقیت‌های استودیوی Slightly Mad، حداقل از نظر کیفی ادامه دهد. استدیو بلک باکس آرام آرام از مسیر تولید سری نید فور اسپید خارج شد تا در سال ۲۰۱۳ به واسطه‌ی شرایط مدریتی بد الکترونیک آرتز منحل شود. این استودیو در توسعه‌ی سری موفق اسکیت هم تاثیر به‌سزایی داشت و انحلال آن ضربه‌ی سختی به الکترونیک آرتز وارد کرد. به تازگی استودیوی فول سیرکل (Full Circle) به نوعی جانشین آن‌ها شده است.

اما در سال ۲۰۱۰ با ضعیف شدن بلک باکس و سخت‌تر شدن ساخت بازی برای این فرنچایز، الکترونیک آرتز تصمیم گرفت از یکی از بهترین استدیوهای خود یعنی Criterion Games استفاده کند و در نتیجه‌ی این تصمیم، Hot Pursuit بازسازی شد. ریبوتی که فروش بسیار خوبی داشت. همچنین بازی یک پلتفرم اجتماعی جدید را معرفی کرد با عنوان Autolog که به بازیکنان اجازه می داد، پیشرفت یکدیگر را پیگیری کنند! این پلتفرم دقیقا مانند یک شبکه‌ی اجتماعی عمل می‌کرد. همچنین تابلوهای امتیازات برای رقابت در بین تمام بازیکنان معرفی شد. این پلتفرم باعث سازماندهی بخش آنلاین بازی هم می شد و توانست جای خود را در بازی‌های آینده ی این فرنچایز پیدا کند. در E3 2012، الکس وارد، یکی از مدیران Criterion Games، اعلام کرد که الکترونیک آرتز قصد دارد توسعه این سری را  متمرکزتر از گذشته پیش ببرد. به عبارتی قرار بود احتمالا توسعه‌ی تمام بازی‌های آینده‌ی سری جنون سرعت به کراتریون واگذار شود و یا حداقل آن‌ها بر روی روند توسعه‌ی بازی‌های این سری نظارت داشته باشند. اما شرایط اینگونه پیش نرفت.کرایتریون بعد از ساخت ریبوت سری Most Wanted ضعیف شد. شروع سال ۲۰۱۳ مصادف بود با شروع دوران سیاه الکترونیک آرتز! در این دوران که تقریبا پنج الی شش سال به طول انجامید، الکترونیک آرتز درگیر شدیدترین مشکلات نیروی کار شد. به علاوه آسیب های زیادی به برند آن‌ها وارد گشت. در سال ۲۰۱۳، الکترونیک آرتز به دلایل مختلف حداقل ۵ استدیو مهم از جمله بلک باکس استدیو را تعطیل کرد. همچنین کرایتریون هم به شدت ضعیف شد به طوری که تعداد کارمندان کرایتریون به کمتر از چهل نفر رسید (برخی منابع حتی به عدد ۱۷ اشاره کرده‌اند). در آگوست ۲۰۱۳، به دنبال کوچک شدن  Criterion، توسعه‌دهنده‌ی جدید، یعنی Ghost Games، وظیفه ی ساخت نسخه‌های بعدی فرنچایز نید فور اسپید را بر عهده گرفت. این استدیو توسط کارمندان اسبق کرایتریون با کمک الکترونیک آرتز تاسیس شده بود. همچنین الکترونیک آرتز تصمیم گرفت از روند انتشار سالیانه ی این فرنچایز عقب نشینی کند. Ghost Game در طول ۶ سال چهار عنوان با نام های  Need for Speed ​​Rivals 2013، Need for Speed ​​Reboot 2015،Need for Speed ​​Payback و Need for Speed ​​Heat را توسعه داد اما هیچ کدام نتوانستند موفقیت مهمی را به دست بیاورند. در این زمان الکترونیک آرتز متوجه شد، ساخت نسخه‌های جدید این سری در فاصله زمانی دو ساله هم غیر ممکن است. به همین خاطر این فرنچایز را به استراحتی چند ساله فرستاد. همچنین الکترونیک آرتز با ایجاد تغییرات ساختاری در گوست گیم آن ها را تبدیل به یک تیم تکنیکال فنی برای پشتیبانی استدیوهای دیگر کرد. گوست گیم تبدیل شد به الکترونیک آرتز گوتنبرگ! در فوریه ۲۰۲۰،Criterion  که دوباره احیا شده بود نظارت مجدد بر سری جنون سرعت را به دست آورد و حالا همه منتظر اولین بازی کرایتریون بعد از بازگشت آن‌ها هستند. بازی‌ای که احتمالا در سه ماهه آخر سال 2022 منتشر خواهد شد. البته به تازگی یکی از زیر مجموعه‌های کدمستر برای توسعه نید فور اسپید در تیم توسعه کرایتریون ادغام شده است. طبق شایعات به زودی باید منتظر عنوان جدید نید فور اسپید باشیم.

بازی Need for Speed ​​Unbound برای یک سال کامل دیگر پشتیبانی بعد از عرضه دریافت می‌کند
بخوانید

لیست نشر بازی های نید فور اسپید

The Need for Speed 1994

Need for Speed II 1997

Need for Speed III: Hot Pursuit 1998

Need for Speed: High Stakes 1999

Need for Speed: Porsche Unleashed 2000

Need for Speed: Hot Pursuit 2 2002

Need for Speed: Underground 2003

Need for Speed: Underground 2 2004

Need for Speed: Most Wanted 2005

Need for Speed: Carbon 2006

Need for Speed: ProStreet 2007

Need for Speed: Undercover 2008

Need for Speed: Shift 2009

Need for Speed: Nitro 2009

Need for Speed: World 2010

Need for Speed: Hot Pursuit 2010

Shift 2: Unleashed 2011

Need for Speed: The Run 2011

Need for Speed: Most Wanted 2012

Need for Speed: Rivals 2013

 Need for Speed: No Limits 2015

Need for Speed 2015

Need for Speed Payback 2017

Need for Speed Heat 2019

بهترین بازی های نید فور اسپید

سری عناوین Hot Pursuit

Need for Speed 3: Hot Pursuit

تاریخ انتشار: ۱۹۹۸

پلتفرم‌ها: DOS, Windows 3DO, Saturn, PS1

سازنده: EA Canada

برای اولین بار در سری بازی های نید فور اسپید ، Hot Pursuit به شما این امکان را می‌داد که تعقیب و گریز هیجان‌انگیزی با پلیس داشته باشید. همچنین عنوان مخصوص کامپیوترهای شخصی به شما اجازه می‌داد، به عنوان یک پلیس، دیگر مسابقه دهنده‌ها را از دور خارج کنید. Hot Pursuit حالت اسپلیت اسکرین را روی کنسول ها معرفی کرد و گرافیک قابل توجهی داشت. بازی شامل لیست متنوعی از ماشین‌ها می‌شد و همچنین هندلینگ مناسبی را از آن‌ها ارائه می‌کرد. فرمول درگیری با ماشین‌های پلیس منحصربه‌فرد بود و توانست به ویژگی اصلی این سری تبدیل شود. Hot Pursuit با تکیه بر تعقیب و گریز، زیرشاخه‌ی جدیدی از مسابقات اتوموبیل‌رانی آرکید را به وجود آورد.

بازی های تکراری فوق‌العاده‌ای که بیشتر از یک بار آنها را خریدیم
بخوانید

Need for Speed: Hot Pursuit 2

تاریخ انتشار : ۲۰۰۲

پلتفرم‌ها : PlayStation 2 | GameCube | Xbox | Microsoft Windows

سازنده: EA Black Box

این عنوان به نوعی آخرین بازی از دوره‌ی اول بازی های نید فور اسپید سری به حساب می‌آمد. قبل از اینکه سازندگان دو عنصر مهم داستان‌سرایی و شخصی‌سازی ماشین‌ها را به این سری اضافه کنند. Hot Pursuit 2 در سال 2002 جوایز بسیاری را دریافت کرد. یک عنوان کامل که دنباله‌ای لایق توجه بود. بازی به مانند نسخه اول بر پایه‌ی تعقیب وگریز با پلیس بنا شده بود. همچنین در این قسمت می‌توانستید در تمام پلتفرم‌ها به عنوان پلیس، مسابقه دهنده‌ها را متوقف کنید. در واقع شماره‌ی دوم برجسته‌ترین نکات نسخه اول را با پرداخت بهتری، بازگردانده بود. رگباری از واحدهای پلیس و حتی اضافه شدن یک هلیکوپتر، تعقیب و گریزهای این عنوان را به شدت چالش برانگیز می‌کرد. Hot Pursuit 2 همچنین اولین عنوان از این سری به حساب می‌آمد که دارای موسیقی مخصوصی، تحت عنوان EA Trax بود. تنها نقطه ضعف Hot Pursuit 2 به پلتفرم انتشار آن باز می‌گشت. بازی از لحاظ کیفیت و بهینگی تنها روی PS2 عالی بود. سایر نسخه‌های کنسولی کیفیت به مراتب پایین‌تری داشتند و این ضعف قابل چشم‌پوشی نبود.

 Hot Pursuit

سال انتشار: ۲۰۱۰

پلتفرم‌ها: PS3 | PS4 | Wii | Switch | Xbox 360, Xbox One Windows Phone, Android, iOS

سازنده: Criterion Games

زمانی که بازسازی Hot Pursuit به‌عنوان اولین نید فور اسپید توسعه‌یافته توسط Criterion Games معرفی شد، همه به طور قطع از کیفیت محصول نهایی مطمئن بودند. کرایتریون با سابقه‌ی کار روی سری Burnout، توانایی‌های خود را به عنوان سازنده‌ی بازی های اتوموبیل‌رانی آرکید نشان داده بود. البته آن‌ها در قدم اول پایه‌های موفقیت چند نسخه‌ی قبل را کنار گذاشتند. چیزهایی مانند صحنه‌های لایو اکشن و سفارشی‌سازی خودرو که از سال 2003 تبدیل به یک فرهنگ مهم در سری Need for Speed شده بود. شما در یک نقشه‌ی وسیع، با مجموعه ای از رویدادها رو به رو می‌شدید که با گذر از آن‌ها، رویدادها و مسابقات جدیدی به نقشه اضافه می‌شد. تمام تمرکز بازی روی ارائه مسابقات سریع چه به عنوان یک مسابقه‌دهنده و یا چه به عنوان یک پلیس متمرکز شده بود. انجام چالش‌ها به شدت جذاب به نظر می‌رسید و اضافه شدن بخش Autolog لذت تجربه‌ی بازی را دو چندان کرده بود. در Autolog شما می‌توانستید اطلاعات و رکوردهای خود را با دیگر گیمرها به اشتراک بگذارید. در واقع Autolog یک شبکه‌ی اجتماعی مخصوص برای این عنوان به حساب می‌آمد. بخش آنلاین بازی هم شامل رقابت‌های هیجان انگیزی می‌شد.

رتبه‌بندی بهترین بازی های کالاف دیوتی
بخوانید

به طور قطع به دلیل حضور کرایتریون (Criterion Games) در راس امور، این بازی از عناوین Burnout هم تاثیراتی گرفته بود اما سازنده‌ها توانستند حس و حال، دو نسخه ی قبلی Hot Pursuit را حفظ کنند. تعقیب و گریز با پلیس‌ها در بازی فوق‌العاده کار شده بود. همچنین به روال عناوین گذشته شما می‌توانستید بخش ویژه‌ای را به عنوان پلیس نقش‌آفرینی کنید و به دستگیری ماشین‌هایی بپردازید که قانون را در خیابان های شهر زیر پا می‌گذاشتند. در اصل شما دو نوع مُد کریر (Career) در بازی داشتید. یکی مخصوصا مسابقات خیابانی و دیگری، کریری با محوریت پلیس‌ها.

این بازی از سری بازی های نید فور اسپید به دلیل سرگرم‌کننده بودن و لحظات حماسی بی‌شمار، مورد ستایش قرار گرفت و آن را به یکی از بهترین‌‌های سری نید فور اسپید در تمام دوران‌ها تبدیل کرد، زیرا بازسازی Hot Pursuit یک موفقیت بزرگ در تاریخ فرنچایز بود.

سری عناوین Shift

Need for Speed: Shift

سال انتشار: ۲۰۰۹

پلتفرم‌ها: Windows | PS3 | Xbox 360 | PSP | Mobile | Windows Mobile | Android | iOS       

سازنده: Slightly Mad Studios

الکترونیک آرتز تصمیم گرفت در دوران طلایی این فرنچایز عنوانی را به استودیویی خارج از مجموعه‌ی خودش سفارش دهد (البته استودیو بعدها توسط آن‌ها خریداری شد). حاصل همین تصمیم منجرب به تولد Shift شد. این عنوان توسط استودیو Slightly Mad Studios ساخته شد که اعضای آن تخصص بالایی در زمینه ساخت بازی های شبیه‌ساز اتوموبیل‌رانی داشتند.  Shift نسبت به نسخه‌های قبلی فرنچایز تغییر جهت واضحی داشت. اگرچه که بازی به معنی واقعی کلمه یک شبیه‌ساز مسابقه‌ای نبود اما المان‌های آن شباهت زیادی با بازی‌های شبیه‌ساز رانندگی داشت. همین نکته باعث شده بود با عنوانی متفاوت رو به رو باشیم. بازی تمرکز زیادی بر ارائه یک رابط کاربری مناسب و جذاب داشت. همچنین سازندگان توانسته بودند یک نوار وضعیت (HUD) کاربردی را به بازی اضافه کنند. امکان سفارشی‌سازی تمام عیار خودروهایتان و خودروهایی که بخش به بخش از روی نسخه ی واقعی مدل‌سازی شده‌اند از دیگر ویژگی های Shift به شمار می‌رفت. همچنین در این بازی مسابقات به درون پیست منتقل شدند.

بهترین بازی های Fallout کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی‌های فال اوت
بخوانید

Shift 2: Unleashed

سال انتشار: ۲۰۰۹

پلتفرم‌ها: Windows | PS3 | Xbox 360 | iOS

سازنده: Slightly Mad Studios

Shift 2: Unleashed دنباله مستقیم Need for Speed: Shift در بازی های نید فور اسپید به حساب می‌آید. این نسخه همه‌ی چیزهایی که باعث تمایز عنوان اول نسبت به دیگر عناوین این سری شده بود را در مقایس بزرگ‌تری اجرا کرد. چرخش بازی به سمت یک تجربه‌ی کاملا شبیه‌سازی شده و به مراتب واقعی‌تر، همراه با بیش از 120 خودروی لایسانس شده برای رانندگی و همچنین یک شخصی‌سازی عمیق، از موارد برجسته‌ی نسخه دوم Shift به حساب می‌آمد. با این حال، دوربین رانندگی به صورت اول شخص (دید از داخل کابین) را می‌توان ویژگی اصلی این بازی در نظر گرفت. این مسئله باعث شده بود با تجربه‌ای به شدت واقع‌گرایانه رو به رو باشیم. همچنین بازی، شامل چند مدل مسابقات جدید هم می‌شد. سازندگان یک ویژگی جدید را هم برای بازی در نظر گرفته بودند. اضافه شدن ماشین‌های کلاسیک که علاوه برای رانندگی، می‌توانستید آن‌ها را هم شخصی‌سازی کنید. همین موارد عمق بیشتری را به بازی اضافه کرده بود. Shift 2 عنوانی‌ست که روی حرفه رانندگی شما تمرکز می‌کند؛ چیزی که کمتر در این سری مورد توجه بوده است.

سری عناوین Underground

Need For Speed Underground

سال انتشار: ۲۰۰۳

پلتفرم‌ها: Windows | GC | PS2 | Xbox | GBA

سازنده: EA Black Box

با ظهور آندرگراند، جذاب‌ترین ویژگی‌های سری نید فور اسپید (Need for Speed) به بازی اضافه شد. تنظیم و سفارشی‌سازی خودرو طبق خواسته‌های شما، از این نسخه درون بازی های نید فور اسپید قرار گرفت تا فرهنگ تیونر (به معنی دستکاری قدرت ماشین و شخصی‌سازی آن) با ریشه‌های مجموعه پیوند بخورد. عرضه‌ی این بازی زمانی اتفاق افتاد که The Fast and the Furious  در شرایط خوبی به سر می‌برد. همین مورد باعث شد انتشار بازی بسیار موفقیت آمیز باشد. همچنین آندرگراند، اولین عنوان این مجموعه بود که خط داستانی را به هواداران معرفی کرد و بلافاصله این ویژگی در بین آن‌ها محبوب شد.

بهترین بازی های فضایی | بهترین بازی‌ها با تم و فضاسازی فضا!
بخوانید

بازی دارای یک حالت گاراژ بود که به بازیکنان اجازه می‌داد تا اتوموبیل خود را به طور کامل شخصی‌سازی کنند. آنقدر این بخش آزادی عمل داشت که در کنار بخش داستانی، تبدیل به بزرگ‌ترین ویژگی‌ نسخه‌ی اول آندرگرند شد. همچنین ای دو ویژگی در سال‌های بعد، تبدیل به مهم‌ترین ویژگی‌های فرنچایز نید فور اسپید شدند. همچنین این اولین عنوان از بازی های نید فور اسپید بود که دریفت را معرفی کرد (دریفت به لیز دادن خودرو با استفاده از ترمز دستی گفته می‌شود و بهترین زمان برای استفاده از دریفت در زمان گذشتن از پیچ‌هاست). هرچه بیشتر در پیچ‌ها سُر می‌خوردید، امتیاز بیشتری کسب می‌کردید. مکانیک دریفت در این بازی فوق العاده کار شده بود. به نحوی که با گذشتن از پیچ‌ها به وسیله دریفت، احساس موفقیت غیر قابل بیانی، وجود شما را پُر می‌کرد. از سمت دیگر هندلینگ اتوموبیل‌ها طراحی بسیار خوبی داشت تا بیشتر مخاطبین به سادگی با آن ارتباط برقرار کنند. به طور قطع رانندگی پر سرعت و جا گذاشتن رقبا، همیشه سرگرم‌کننده است.

Need for Speed: Underground 2

سال انتشار: ۲۰۰۴

پلتفرم‌ها: Windows | GC | PS2 | PSP | DS | Mobile | Xbox | GBA

سازنده: EA Black Box

سری آندرگراند (Underground) آغازگر ویژگی‌های جذابی در بازی های نید فور اسپید (Need for Speed) بود که در نسخه‌ی دوم این ویژگی‌ها، به حد بالایی از کیفیت رسید تا یکی از بهترین عناوین این فرنچایز متولد شود. در نسخه‌ی دوم سفارشی‌سازی قطعات خودرو و ظاهر اتوموبیل‌ها در سطح بالایی قرار داشت. همچنین Underground 2  اولین بازی سری Need for Speed به صورت جهان باز یا همان Open World بود. ما باید به سمت رویدادها رانندگی می‌کردیم و با فعال کردن هر رویداد، درگیر یک مسابقه‌ی تمام عیار می‌شدیم. از طرف دیگر می‌توانستید در سرتاسر جهان بازی به گشت و گذار بپردازید، در گوشه و کنار شهر رانندگی کنید و به یک موسیقی متن فوق‌العاده گوش فرا دهید. اگر از طرفداران مسابقات شبانه هستید، Need for Speed: Underground 2 مسابقات شبانه فراوانی دارد. این بازی همچنین مسابقات جدیدی را معرفی کرد. حدود هشت حالت برای انتخاب وجود داشت، اما Outrun از همه متمایزتر بود. در Outrun شما برای برنده شدن نیاز به یک ایجاد فاصله‌ی ۳۰۰ متری با ماشین رقیب خود دارید. جالب‌تر اینکه مسابقات Outrun مکان مشخصی ندارند. بلکه در مسیر گشت و گذار خود رقبا را پیدا می‌کنید و در آن زمان هر موقع تصمیم به سبقت بگیرید، مسابقه شروع می‌شود. همچنین ماشین هدف با چراغ‌هایی روشن، کاملا متمایز شده است تا به راحتی آن‌ها را پیدا کنید.

بهترین بازی ها در سبک بقا کدام‌اند؟ بهترین بازی‌های Survival
بخوانید

 Underground 2 همچنین این امکان را برای بازیکنان فراهم می‌کرد تا با خودروهای شاسی بلند رانندگی کنند. ویژگی که برای اولین بار در دسترس قرار گرفته بود. با این حال، دلایلی که اجازه نمی‌دهد بازی به یک محصول بی‌نقص تبدیل شود در دو مشکل خلاصه می‌شد. اول، عدم وجود تعقیب و گریز با پلیس و مشکل دوم به فاصله‌ای باز می‌گشت که رانندگان برای رسیدن به هر رویداد، باید طی می‌کردند و این مشکل از Open World شدن بازی نشات می‌گرفت. استودیو بلک باکس نتوانسته بود، نقشه‌ی بازی را به اندازه کافی جذاب طراحی کند. البته که به طور قطع مشکل عدم حضور پلیس مهم‌تر بود. تنها دلیلی که این عنوان در رتبه‌های بالاتر قرار نمی‌گیرد، کمبود حضور پلیس و نبود یک داستان خوب درون آن است. شما در مسابقات غیرقانونی شرکت می‌کنید، بدون اینکه کسی مانع شما شود. این مسئله روی تجربه کلی بازی تاثیر بدی می‌گذاشت.

سری عناوین Most Wanted

Need for Speed: Most Wanted

سال انتشار: ۲۰۰۵

پلتفرم‌ها: Windows | GC | PS2 | Xbox | Xbox 360 | GBA | Mobile | DS | PSP

سازنده: EA Black Box

سری Most Wanted از بازی های نید فور اسپید شامل دو بازی بزرگ می‌شود. یکی نسخه‌ی ۲۰۰۵ که توسط بلک باکس توسعه یافت و دیگری نسخه‌ی بازسازی سال ۲۰۱۲ که توسط کرایتریون توسعه داده شد. البته که شهرت نسخه ۲۰۰۵ به مراتب بیشتر از نسخه‌ی 2012 است. شکی نیست که این عنوان، فقط یک بازی مسابقه‌ای عالی نیست، بلکه دارای یک بخش داستانی درخشان و گیم‌پلی جنون‌آور است. همچنین بازی اصلی Most Wanted ویژگی‌های نسخه‌های قبلی را به بهترین شکل ممکن باز طراحی کرد. برای مثال تعقیب و گریز با پلیس در Most Wanted 2005، یکی از نفس‌گیرترین لحظات بازی‌ست و می‌توان گفت، این عنوان بهترین استفاده را از حضور پلیس تا به امروز برده است. از همه مهم‌تر، سختی این تعقیب و گریز دلهره‌آور بود. پلیس‌ها لحظه‌ای آرم‌تان نمی‌گذاشتند. با افزایش تدریجی انواع خودروهای پلیس با ویژگی‌های متفاوت، این تعقیب و گریز، پله به پله سخت‌تر از قبل می‌شد. اضافه شدن موانع بسیار مانند هلیکوپترهای در حال حرکت، خودروهای شاسی بلندی که سعی در برخورد مستقیم با شما داشتند و انواع موانع جاده‌ای که می‌توانستند متوقفتان کنند. همین موارد تجربه‌ی چند باره‌ی این عنوان را با ارزش‌تر می‌کرد.

بهترین بازی های سونیک | بهترین عناوین خارپشت آبی کدام‌اند؟
بخوانید

اما چیزی که Most Wanted را در میان دیگر بازی های نید فور اسپید به یک عنوان خاص تبدیل کرده است، بخش داستانی آن بود. یک روایت سرگرم‌کننده و جذاب که هدف مشخصی را برای شما تعریف می‌کرد. بازیکن باید راه خود را از میان رانندگان “لیست سیاه” باز می‌کرد و در نهایت همه‌ی آنها را در مسابقاتی نفس‌گیر کنار می‌زد تا به رتبه‌ی اول لیست برسد. Most Wanted  مجموعه‌ای عالی از ماشین‌ها و سفارشی‌سازی‌هاست. همچنین نقشه ای وسیع که حسابی از آن لذت می‌برید. همین ویژگی‌ها، آن را به یکی از بهترین بازی‌های سری عناوین جنون سرعت تبدیل کرده است.

Need for Speed: Most Wanted

سال انتشار: 2012

پلتفرم‌ها: PS3 | Wii U | Xbox 360 | PS Vita | Android | iOS

سازنده: Criterion Games

 اگر آنقدرها طرفدار سفارشی‌سازی نیستید و فقط می‌خواهید خودتان را در مسابقات سریع در اطراف شهری بسیار تخریب‌پذیر غرق کنید، نسخه ریمیک Need for Speed: Most Wanted از بازی های نید فور اسپید برای شما مناسب است. این بازی خود را از همان بدو ورود، نسبت به عنوان سال ۲۰۰۵ متمایز می‌کند و به دنبال ایجاد یک مسابقه‌ی پُر برخورد با الهام گرفتن از سری عناوین Burnout است. درگیری شدید با پلیس‌هایی که همه‌ی ما با این سری عاشق‌شان شده‌ایم آنقدر هیجان انگیز است که شما را میخکوب می‌کند. به عنوان یک ویژگی جالب، در بازی هیچ منو یا لابی‌ وجود ندارد. شما می‌توانید بدون رها کردن دستان‌تان از روی فرمان به همه چیز دسترسی داشته باشید و به این ترتیب Most Wanted به یکی از ساده‌ترین و جذاب‌ترین تجربه‌های این فهرست تبدیل شده است. همچنین رقابت آنلاین بازی به شدت شما را سرگرم می‌کند. البته که این عنوان در بیشتر زمینه‌ها از فرمتی مشابه با عنوان Burnout Paradise پیروی می‌کرد و این مسئله از سازنده‌ی آن یعنی کرایتریون نشات می‌گرفت اما در هر صورت هنوز هم ویژگی‌های جذابی از سری جنون سرعت درون بازی دیده می‌شود. مثلا بازی شامل دنیایی جهان باز (Open World) و به شدت پر جزئیات است که شما را غرق در درگیری‌هایی جذاب می‌کرد. با این حال، نبود یک بخش داستانی به بزرگترین ناامیدی بازی تبدیل شده بود. چیزی که در نسخه‌ی ۲۰۰۵ به شدت خودنمایی می‌کرد.

عنوان Carbon

تریلر جدید گیم‌پلی بازی Need for Speed Unbound منتشر شد
بخوانید

Need for Speed: Carbon

 سال انتشار: ۲۰۰۶

پلتفرم‌ها: Windows| Mac OS X | GC | PS2 | Xbox | PS3 | Wii | Xbox 360 | GBA | Mobile | DS | PSP

 سازنده: EA Black Box

Need for Speed Carbon در سال ۲۰۰۶ آخرین عنوان تمام عیاری بود که استودیو بلک باکس در اوج ساخت. اگرچه کربن بهترین بازی این سری نیست اما در نوع خود یک عنوان فوق‌العاده جذاب به نظر می‌رسید. همچنین این بازی یک ادامه‌ی مناسب برای عنوان Most Wanted 2005 به حساب می‌آمد. بازی از لحاظ فنی پیشرفت کرده بود و روایت داستان جذابیت خاص خودش را داشت. کربن به مانند برادر بزرگ‌ترش از جایی داستان‌اش را شروع می‌کرد که شما به عنوان یک راننده‌ی مسابقات غیر قانونی همه‌ی اعتبارتان از دست می‌دهید و حالا برای انتقام بازگشته‌اید. برای انجام این کار، باید شهر پالمونت را از دست باندهایی که چهار منطقه آن را کنترل می‌کنند، خارج کنید. رویدادهایی که در آن شرکت می‌کنید باطراوت و سرگرم‌کننده هستند. لیست خودروهای موجود بسیار گسترده‌اند و تغییرات ارائه شده به بهبود تجربه‌ی شما کمک شایانی کرده است. تعقیب و گریز پلیس مانند عنوان Most Wanted 2005 یکی از بهترین‌های این سری‌ست.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کربن داشتن چند مسیر دره‌ای برای مسابقات هیجان انگیزی‌ست که حسابی شما را میخکوب می‌کند. مخصوصا مسابقاتی که بر پایه‌ی دریفت شکل گرفته باشد. به علاوه رویدادهای کربن همیشه در شب جریان دارد. همین مورد حال و هوای آشنای “جنون سرعت‌”های قدیمی را به ما تزریق می‌کند. مشکل اساسی کربن زیر سایه قرار گرفتن این بازی بود. کربن نتوانست از زیر سایه سنگین Most Wanted 2005 رها شود اما در هر حال فروش خوبی داشت.

در نهایت

رتبه‌بندی بهترین بازی های کالاف دیوتی
بخوانید

استدیو کرایتریون گیمز (Criterion Games) بعد از رهایی از وضعیت نابسامان ۲۰۱۳ حالا دوباره زنده شده است که بتواند قدم‌های بزرگی را برای سری جنون سرعت بردارد. به نظر می‌رسد الکترونیک آرتز بعد از آن دوران تیره، حالا به این نتیجه رسیده است که نیاز به استدیوهای قدرتمند، مهم‌ترین ویژگی برای یک ناشر موفق است. به تازگی بعد از خرید کدمسترز توسط الکترونیک آرتز، یکی از استودیوهای زیر مجموعه کدمستر در بریتانیا با استودیوی کرایتریون ادغام شده است تا بتواند با نیرویی مضاعف به توسعه مجموعه‌های مختلف بپردازد. هنوز مشخص نیست آیا قرار است از حالا به بعد فرانچایز نید فور اسپید (Need for Speed) به طور متمرکز درون کرایتریون تولید شود یا دوباره توسعه‌ی آن در چند استدیو پراکنده انجام می‌شود اما چیزی که مشخص است، استودیو کرایتریون فعلا قدرتمندتر از گذشته به کار خود ادامه می‌دهد و سرمایه‌گذاری روی آن‌ها ادامه دارد.

برای خواندن مطالب بهترین بازی ها همراه مجله لیویتو باشید. همچنین اگر از طرفداران ژانر بازی های مسابقه ای هستید، می‌توانید به این لینک سر بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا