اختصاصی لیویتواسلایدشوپشت صحنهپیشنهاد سردبیرچه‌طور بازی کنیم؟

پشت صحنه ساخت فورتنایت | ماجرای سرآغاز بتل رویال نسل‌ها

فورتنایت امروزه به یک پدیده‌ی جهانی بدل شده است. با این حال تعدادی اندکی از طرفداران هستند که داستان شکل گیری و تولد این بازی بتل رویال را می‌دانند. بر همین اساس ما در لیویتو این مقاله را تدارک دیده‌ایم تا پشت صحنه‌ی ساخت فورتنایت را برای شما شرح دهیم.

فورتنایت در طی سال‌های اخیر مخاطبان بی‌شماری را به دست آورده است. صحنه‌ی بازی‌های الکترونیکی (eSports) به لطف بازی‌های بتل رویال از همیشه داغ‌تر شده است. درآمد فورتنایت تنها در سال ۲۰۱۹ از مرز ۳.۵ میلیارد دلار گذر کرد. این درآمد برای یک بازی free to play فوق العاده است.

ماجرای فورتنایت به اپیک گیمز برمی‌گردد که قصد داشت یک بازی دفاع از قلعه را با محوریت زامبی‌ها بسازد. در ابتدا قرار بود شاهد یک بازی کاملاََ متفاوت باشیم. یک بازی که در آخرالزمان زامبی جریان دارد و عناصر بقا در آن به کار رفته بود. اما نتیجه‌ی نهایی چیز دیگری از آب در آمد.

فورتنایت زامبی

Fortnite: Save The World

نخستین نمایش بازی در سال ۲۰۱۱ و مراسم Spike Video Game Awards بود. جایی که کلیف بلزینسکی یک تریلر پولیش نشده از بازی را به اشتراک گذاشت. بازی Fortnite: Save The World قرار بود یک شوتر co-op سوم شخص با عناصر بقا باشد. در این بازی قرار نبود گیمرها با یکدیگر مبارزه کنند. بلکه هدف اصلی همکاری با یکدیگر برای حفظ بشریت بود. چرا که به دلیل رخدادهای مختلف بیش از ۹۸ درصد جمعیت انسان‌ها از بین رفته بودند.

فورتنایت بتل رویال

بتل رویال شدن فورتنایت جزو برنامه‌ها نبود

سال ۲۰۱۲ بود که سازندگان به این نتیجه رسیدند برای جذاب نگه داشتن بازی باید مکانیک‌های شخصی‌سازی، پیشرفت و سایر ویژگی‌های بازی‌های نقش‌آفرینی را در فورتنایت لحاظ کنند. با این حال مسائل مربوط به بودجه و تغییرات مدیریتی در اپیک گیمز منجر به تأخیر خوردن بازی فورتنایت در سال ۲۰۱۳ و سرانجام عرضه‌ی نهایی آن در ۲۰۱۷ شد. حدوداً ۵ سال پیش بازی بتل رویال فورتنایت عرضه و با استقبال غیرمنتظره‌ای مواجه شد.

همکاری LEGO و Fortnite با رویداد Loot Llama آغاز شد
بخوانید

بازی به دلیل داشتن گرافیک کارتونی، داستان نیمه کاره‌ی بخش Save the World که تا الآن هم نیمه کاره باقی مانده و انتظارات زیاد جامعه‌ی بازی با نمرات خوبی مواجه نشد. با این حال بخش‌های شخصی‌سازی، پیشرفت و مکانیک ساخت و ساز مورد توجه قرار گرفتند. بخش بتل رویال فورتنایت پس از عرضه توانست تنها در مدت زمان ۲ هفته بیش از ۱۰ میلیون کاربر جذب کند. یکی از دلایل استقبال گسترده از بتل رویال فورتنایت این بود که پابجی در ابتدا روی پلتفرم‌های محدودی عرضه شده بود و برچسب قیمتی ۳۰ دلاری داشت. ولی اپیک گیمز با زیرکی فورتنایت را به صورت مولتی پلتفرم و free to play عرضه کرد.

امروزه همه می‌دانند که بازی‌های مولتی پلتفرم و free to play مورد استقبال قرار می‌گیرند. اپیک گیمز یکی از نخستین شرکت‌هایی بود که این ایده را در مقیاس بزرگ پیاده‌سازی کرد و با موفقیت جهانی مواجه شد.

بتل پس

بتل پس

اپیک گیمز خیلی زود دست به کار شد و در فصل دوم فورتنایت اشتراک بتل پس را معرفی کرد. بتل پس به گیمرها وسایل تزئینی و شخصی‌سازی اعطا می‌کرد و در عین حال قیمت خیلی معقولی داشت. یکی از رمز و رازهای پیشرفت برق‌آسای بازی همین بتل پس است.

یکی دیگر از جذابیت‌های بتل پس V-Bucks است که در اصل پول درون بازی است. گیمرها با این واحد پولی می‌توانند بتل پس بعدی یا چیزهای دیگر را خریداری کنند. بازی‌های دیگری در ادامه سعی کردند از فرمول اپیک گیمز تقلید کنند اما با موفقیت چندانی مواجه نشدند. یکی از بازی‌های شاخص در این میان شاید Apex Legends باشد که شروع شگفت‌انگیزی داشت اما در زمینه‌ی بتل پس خوب عمل نکرد و در نهایت فورتنایت همچنان پرطرفدار باقی ماند.

رونمایی از فصل جدید Fortnite در رویداد Summer Game Fest
بخوانید

جزیره فورتنایت

تحول جزیره

جزیره‌ی اصلی فورتنایت در طی سال‌های اخیر با تغییرات زیادی مواجه شده است. برخی مکان‌ها تغییرات جزئی و برخی دیگر از نو بازسازی شده‌اند. در ابتدا این کار سازندگان به این دلیل بود که بازی را متعادل نگه دارند. چرا که در غیر این‌صورت گیمرها فقط به مکان‌های به خصوصی می‌رفتند و در یک منطقه فرود می‌آمدند. این موضوع باعث نامتعادل شدن تجربه‌ی بازی و خالی ماندن بخش عمده‌ای از نقشه می‌شد.

در ادامه اما سازندگان یک پس‌زمینه‌ی داستانی اسرارآمیز را قرار دادند و طبق آن پیشروی کردند. به عنوان مثال منطقه‌ی معروف Tilted Towers به صورت کلی تخریب شد و بعدها تحت عنوان Neo Tilted بازسازی شد. همه‌ی این تغییرات در جهت تازه نگه داشتن تجربه‌ی بازی و تشویق گیمرها برای تجربه‌ی مجدد بوده است.

save the world fortnite

پس چه بلایی سر Save The World آمد؟

پس از عرضه‌ی بخش بتل رویال برای فورتنایت سازندگان تقریباً Save The World را فراموش کردند. البته هنوز هم هرازگاهی شاهد به‌روز رسانی این بخش هستیم. ولی در کل سازندگان و خود گیمرها هم چندان علاقه‌ای به این بخش ندارند.

با وجود بخش جذابی مثل بتل رویال طبیعی است که حالت PvE مورد استقبال قرار نگیرد. به خصوص این‌که برای تجربه‌ی Save The World مجبور به خرید آن بودید. در حالی که بخش بتل رویال free to play بود. در نتیجه به نظر می‌رسد که این بخش که زمانی قرار بود تجربه‌ی اصلی فورتنایت باشد، به طور کلی فراموش شده است.

fortnite

جمع‌بندی

فورتنایت در ابتدا قرار بود با پسوند Save The World عرضه شود. یک بازی زامبی‌محور co-op با محوریت حالت PvE. ولی در ادامه سازندگان موفقیت و انفجار محبوبیت بتل رویال را با عرضه‌ی پابجی دیدند و از این فرصت طلایی نهایت استفاده را کردند.

اپیک گیمز سه بازی جدید را برای Fortnite معرفی کرد: LEGO Fortnite، Rocket Racing و Fortnite Festival
بخوانید

اپیک گیمز با عرضه‌ی فورتنایت خودش را از خطر ورشکستگی نجات داد. حال آن‌ها در اوج قرار گرفته‌اند و به دیگر بازارها نیز راه یافته‌اند. شاید در سال‌های آتی از محبوبیت بتل رویال کاسته شود، اما فورتنایت برای هميشه یکی از محبوب‌ترین بازی‌های این سبک باقی خواهد ماند. حال که پس از ۵ سال سازندگان پابجی نیز سر عقل آمده‌اند و تجربه‌ی بازی را free to play کرده‌اند، مشاهده‌ی رقابت سنگین این دو بازی با وجود همه‌ی تفاوت‌ها هیجان‌انگیز خواهد بود.

نظر شما در این خصوص چیست؟ شما طرفدار سبک بتل رویال هستید؟ فورتنایت را بازی بهتری می‌دانید یا پابجی را؟ به نظر شما آیا در ادامه جایگاه بتل رویال در هنرصنعت بازی‌های ویدیویی تضعیف خواهد شد؟ لطفاً دیدگاه‌های خود را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

برای خواندن مقالات پشت صحنه بیشتر همراه لیویتو باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا