ابزار استریمینگاستریمرشوپیشنهاد سردبیر

همه چیز درباره اپلیکیشن OBS

اپلیکیشن OBS محبوب‌ترین نرم‌افزار برای استریم روی پلتفرم‌های مختلف در سراسر دنیا است. هر کسی از هر نقطه‌ای از دنیا که با استریم بازی‌ها آشنا باشد، حداقل یک بار نام این نرم‌افزار را شنیده‌اید ولی شما چطور؟

آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید که OBS چیست و چه کاری انجام می‌دهد؟ شاید هم با این نرم‌افزار آشنا باشید اما در همان نگاه اول، پیچیدگی آن شما را سردرگم کرده باشد. ما به همین دلیل این‌جا هستیم و شما هم دلیلی یکسان این مقاله از لیویتو را مطالعه می‌کنید؛ به مطالعه ادامه دهید تا همه چیز را درباره اپلیکیشن OBS بدانید.

یک نرم‌افزار انکودر استریم چیست؟‌

فرض می‌کنیم که شما با استریم آشنا هستید و قبلاً یا استریم کرده‌اید یا استریم بازی دیگران را روی پلتفرمی مثل لیویتو یا توییچ دیده‌اید. در هر دو صورت اطلاعات ویدیوی فرد که شامل وب‌کم، صدا، صفحه و … است، باید تحت یک تصویر واحد ارسال و همچنین دریافت شود.

بنابراین شما باید اطلاعات را به اندازه کافی در یک فرمت قابل ارسال و دریافت فشرده کنید که با سرعت آپلود معقول، قابل مخابره باشد. این فرایند را رمزگذاری یا انکود (Encode) و ابزاری که این کار را انجام می‌دهد، انکودر می‌نامند.

چنین ابزارهایی مثل OBS تمام اطلاعات ورودی از دوربین، میکروفون و کامپیوتر را دریافت و آن‌ها را تحت یک فرمت واحد رمزگذاری می‌‌کنند. مجموعاً دو نوع انکودر وجود دارد:

  • انکودرهای سخت‌افزاری: این انکودرها با تکیه بر مشخصات سخت‌افزاری مستقل روی رمزگذاری و فشرده‌سازی محتوا تمرکز می‌کنند. چنین انکودرهایی گران هستند و تنها برای این منظور استفاده می‌شوند.
  • انکودرهای نرم‌افزاری: این انکودرها به سخت‌افزار جداگانه نیاز ندارند و از سخت‌افزار دستگاه مورد استفاده برای رمزگذاری و فشرده‌سازی استفاده می‌کنند. برخی از انکودرها مثل اپلیکیشن OBS رایگان هستند.
بیشترین دونیت جهان چه‌قدر بود؟
بخوانید

حالا که با کارکرد OBS و مفهوم پشت این نرم‌افزار آشنا شدید، ما به ویژگی‌های آن می‌پردازیم. گفتنی است که ما در مقالات جداگانه‌ای از لیویتو روش دانلود، نصب، پیکربندی تنظیمات و افزایش کیفیت آن را بازگو کرده‌ایم. در ادامه این مقاله جزئیات دیگر و ویژگی‌های کلی OBS مورد توجه قرار خواهند گرفت.

میانبرهای اپلیکیشن OBS

شما می‌توانید با مراجعه به بخش Settings این نرم‌افزار و سپس Hotkeys از منوی سمت چپ، میانبرهای شخصی خود را تعریف کنید. عملکردهای زیر با استفاده از میانبرها قابل دست‌یابی هستند:

  • شروع یا پایان استریم/ضبط
  • نشان دادن/مخفی کردن Sources یا همان منابع محتوا
  • تعویض به یکی از صحنه‌ها
  • فشار دادن دکمه‌های میانبر برای وصل یا قطع کردن صدا
  • ضبط محتوای پنجره کنونی
  • شروع/توقف/ذخیره Replay Buffer

افزون بر کلیدهای کیبورد، شما می‌توانید از دکمه‌های کنترلرها نیز برای این میانبرها استفاده کنید. Antimicro یک پلاگین OBS مناسب برای انجام این کار است.

تنظیمات پیشرفته و حرفه‌ای

همه چیز درباره اپلیکیشن OBS

اگرچه قرار نیست در این مطلب به تنظیمات OBS بپردازیم اما بد نیست بدانید که تنظیمات پیشرفته یا بخش Advanced در قسمت Settings به افرادی که واقعاً می‌دانند چه کار می‌کنند، ویژگی‌های فوق‌العاده را ارائه می‌دهد.

اساساً این تنظیمات نباید توسط اکثر افراد با دانش پایه تغییر کنند، با این حال بعضی گزینه‌های این بخش برای افراد عادی هم قابل استفاده هستند:

  • شما می‌توانید فرمت‌بندی نام فایل‌های را در این بخش تغییر دهید.
  • فعال کردن تاخیر در استریم
  • پیکربندی ویژگی اتصال مجدد خودکار بعد از قطع اتصال

صحنه‌ها و منابع

همه چیز درباره اپلیکیشن OBS

صحنه‌ها و منابع هسته اصلی OBS را تشکیل می‌دهند. این دو قسمت همان بخشی هستند که باید لایه استریم، بازی‌ها، وب‌کم‌ها و هر نوع دستگاه دیگری مثل میکروفون را که قرار است سهمی در خروجی داشته باشند،‌ مدیریت کنید.

چطور تعامل بیشتری در استریم خود ایجاد کنیم؟
بخوانید

زیر بخش Scenes راست کلیک کرده یا از دکمه پلاس (+) برای افزون یک صحنه به فهرست اضافه کنید. شما می‌توانید صحنه‌های بسیاری با تنظیمات اختصاصی ایجاد کنید. بهتر است در نام‌گذاری آن‌ها دقت کنید تا به سرعت بتوانید صحنه مورد نظر را بیابید. برای مثال استفاده از نام‌گذاری Welcome، Desktop، Game، ‌Break و … کارآمد است. آیکون‌های پیکان بالا و پایین در همین بخش اجازه می‌دهد صحنه‌ها را اولویت‌بندی کنید.

بعد از ساخت یک صحنه در بخش Scenes، کلیک راست یا گزینه + را در بخش Sources بزنید تا بتوانید محتوای مورد نظر و دستگاه‌های مرتبط را اضافه کنید. از جمله این موارد می‌تواند یک پنجره از محیط رایانه، کارت کپچر برای ضبط یا استریم فوتیج گیم‌پلی، تصویر، متن یا صرفاً تمام محیط دسکتاپ باشد.

همه چیز درباره اپلیکیشن OBS

همانند زبانه صحنه‌ها، می‌توانید اولویت منابع را هم در اپلیکیشن OBS تغییر دهید. منبعی که پایین‌تر از منبع دیگر قرار داشته باشد، در خروجی پشت آن نمایش داده می‌شود. برای تنظیم صحیح وب‌کم روی تصویر گیم‌پلی یا سناریوهای دیگر، توجه به این نکته مهم است.

همه چیز درباره اپلیکیشن OBS

قاب قرمز در تصویر بالا بخش خروجی را نمایش می‌دهد که می‌توانید ابعاد آن را با نگه داشتن دکمه Alt و کشیدن موس تغییر دهید.

فیلترها

همه چیز درباره اپلیکیشن OBS

فیلترها می‌توانند با اضافه شدن به هر منبع یا دستگاه صوتی که در قسمت منابع لحاظ شده‌اند و یا حتی یک صحنه، تغییرات خاصی را روی آن اعمال کنند. شما می‌توانید با کلیک راست روی یک منبع یا صحنه در لیست و سپس انتخاب گزینه Fliters، فهرست فیلترها را برای اعمال روی آن ببینید.

استریم با ایکس باکس | آموزش نحوه استریم با کنسول‌های Xbox
بخوانید

برای انتخاب فیلترهای صوتی روی چرخ دنده در کنار بخش حجم صدا در قسمت Audio Mixer و سپس Filters کلیک کنید. کلیک روی آیکون چشم کنار هر فیلتر، آن را فعال یا غیرفعال می‌کند.

لیست افکت فیلترها:

  • Image Mask/Blend
  • Crop/Pad
  • Color Correction
  • Scaling/Aspect Ratio
  • Scroll
  • Color Key
  • Sharpen
  • Chroma Key

لیست فیلترهای صوتی و تصویری:

  • Gain
  • Video Delay (این فیلتر برای پنجره، نمایشگر یا کپچر بازی در دسترس نیست)
  • Noise Suppression
  • Noise Gate

حالت استودیو

پلاگین OBS

این حالت برای تازه‌کاران سردرگم کننده است پس ابتدا اجازه دهید توضیح دهیم حالت استودیو در اپلیکیشن OBS چه کاری انجام می‌دهد. فعال کردن این قابلیت به شما اجازه می‌دهد تنظیمات و چینش صحنه‌ها را در پس‌زمینه بدون آن که بینندگان این فرایند را ببینند، تغییر دهید.

بعد از کلیک روی گزینه Studio Mode شما صحنه زنده کنونی (که بینندگان مشاهده می‌کنند) را همراه با پنل ویرایش صحنه در سمت چپ صفحه (که بینندگان قادر به مشاهده آن نیستند)‌ می‌بینید. بعد از اعمال تغییرات مورد نظر می‌توانید با کلیک روی Transition تغییرات اعمال شده را در معرض دید بینندگان قرار دهید. شما می‌توانید به سادگی بعد از انجام تغییرات مورد نظر، حالت استودیو را غیرفعال کنید.

حالت‌های انتقال بین صحنه‌ها

Scene Transitions که ما آن را حالت انتقال صحنه معنی کرده‌ایم، از اولین نسخه اپلیکیشن OBS در دسترس بوده است. دو حالت انتقال Fade و Cut در این‌جا مد نظر ما هستند. شما می‌توانید با انتخاب آیکون + از بخش Scene Transitions حالت‌های دیگری مثل Swipe، Slide، Fade to color و Luma Wipe را هم به صحنه خود اضافه کنید.

انواع استریم آموزشی | به چند روش می‌توانیم آموزشی استریم کنیم؟
بخوانید

بعد از پیکربندی یک حالت انتقال می‌توانید آن را به Quick Transition در حالت استودیو هم اضافه کنید. شما می‌توانید مدت زمان این حالت‌های انتقال را شخصی‌سازی کنید.

تست خروجی

بعد از انجام همه تنظیمات و استفاده از قابلیت‌های مناسب زمان تست خروجی اپلیکیشن OBS می‌رسد. آیا همه تنظیمات به درستی کار می‌کنند؟ استریم به شکل روان انجام می‌شود؟ همه صحنه‌ها دقیقاً همان‌طور که چیده شده‌اند، نمایش داده می‌شوند؟ با امکان پیش‌نمایش و تست خروجی پیش از شروع فرایند استریم یا ضبط، شما از همه چیز اطمینان حاصل می‌کنید.

برای خواندن مطالب استریم همراه مجله لیویتو باشید. اگر دنبال راهنماهای بیشتری درباره او بی اس هستید می‌توانید روی این لینک کلیک کنید.

همچنین فراموش نکنید که برای استریم کردن یا تماشای استریم باکیفیت با اینترنت نیم‌بها می‌توانید از لیویتو استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا