اختصاصی لیویتواستریمرشواسلایدشوپیشنهاد سردبیرراه‌کارهای جذب بیننده

چطور تعامل بیشتری در استریم خود ایجاد کنیم؟

یکی از سخت‌ترین کارها در استریم‌های زنده سرگرم کردن مخاطب و افزایش تعامل با او محسوب می‌شود. استریم زنده بیش از هر محتوای دیگری نیازمند این کار است و فرصت‌های بسیاری هم برای تعامل ایجاد می‌کند. با این حال شما باید مهارت‌های کافی برای انجام آن را یاد بگیرید. برای میزبانی از یک لایو استریم تعاملی، شما باید توجه کاربران خود را پیوسته جذب کنید. ما در ادامه به چندین نکته که به محقق کردن این کار کمک می‌کنند، اشاره خواهیم کرد. با مجله لیویتو همراه باشید.

۱. مخاطب خود را بشناسید

اگر واقعاً می‌خواهید تعامل و درگیری بیننده با محتوا را افزایش دهید، نمی‌توانید بدون شناختن مخاطب خود، راه به جایی ببرید. ابتدا نیازهای آن‌ها را تشخیص دهید، آن‌ها را به چند قسمت تقسیم کرده و سپس روش‌های مناسب برای افزایش تعامل در هر قسمت را انتخاب کنید. استریم شما باید سرشار از فعالیت‌های مختلف باشد اما اگر این فعالیت‌ها مناسب قسمتی خاص نباشند، هیچ فایده‌ای در استفاده از آن‌ها نیست.

اما چطور می‌توانید نیاز مخاطب را شناسایی کنید؟ ما به این منظور سه قدم را پیشنهاد می‌کنیم.

پیش از هر چیز، هدف خود را تعیین کنید. شروع به استریم چه نوع محتوا و جلسه‌ای خواهید کرد؟ استریم شما آموزشی، سرگرم کننده یا تبلیغاتی است؟ تعیین هدف استریم حتی از تعیین مخاطبان آن هم مهم‌تر است. بعد از تعیین هدف، می‌توان مسیر رسیدن به آن را ترسیم کرد.

تمرکز روی شناخت ویژگی‌های جمعیت قدم بعدی است. سن، درآمد، حرفه، وضعیت تحصیلات و اطلاعات جغرافیایی مخاطبان خود را مطالعه کنید تا بهتر بتوانید نیازهای آن را شناسایی کنید.

کوچ استریمرهای مطرح از توییچ به پلتفرم تازه‌تاسیس Kick
بخوانید

قدم آخر تشخیص چالش است. بعد از این که هدف را مشخص و جمعیت را شناسایی کردید، می‌توانید بفهمید که نقاط ضعف آن‌ها و نقاط قوت شما در برابرشان چیست. از آن پس سعی کنید استریم‌های خود را بیشتر و بیشتر حول این موضوعات پیش ببرید. تاکتیک‌های زیر هم به شما کمک می‌کنند که اطلاعات بیشتری از مخاطبان دریافت کنید:

  • نظرسنجی و پاسخ‌نامه‌ها: شما هم مانند بسیاری از سایر تولید کنندگان محتوا می‌توانید دست به کار شوید و از خود مردم بپرسید که دنبال چه چیزی هستند.
  • شبکه‌های اجتماعی: در شبکه‌های اجتماعی کانال‌ها و صفحاتی را که در حوزه کاری شما به موفقیت‌های زیادی رسیده‌اند، دنبال کنید. همیشه به هشتگ‌های مرتبط توجه کنید و از ترندها باز نمانید.
  • انجمن‌ها: اگر از یک وب‌سایت استفاده می‌کنید، معمولاً مردم در انجمن‌ها نیازهایشان را بسیار واضح بیان می‌کنند و دنبال راه حل هستند. راه حل را به این ترتیب به آن‌ها ارائه دهید.

۲. مخاطبان خود را آماده کنید

برای ایجاد ذهنیت درست در مخاطبان، تمام اطلاعات و فایل‌های مورد نیاز را پیش از شروع استریم برای آن‌ها در دسترس قرار دهید. این اطلاعات می‌توانند در فرمت متن و حاوی برنامه زمانی و فعالیت‌هایی باشند که طی استریم قصد انجام آن‌ها را دارید.

این اطلاعات به مخاطب اجازه می‌دهد که پیش از پخش زنده سوالاتش را آمماده کند و حین استریم شما، در بخش مناسب سوال را بپرسد. شما وظیفه دارید سوال آن‌ها را با دقت و بدون عجله گوش دهید و پاسخ دقیقی ارائه کنید. این باعث می‌شود توجه همه به موضوع جلب شود و حس کنند که تعاملی حقیقی را شاهد هستند.

با قابلیت جدید Timeout در چت لیویتو کاربران را در مدت زمان مشخصی محدود کنید
بخوانید

۳. فعالیت‌هایتان را برنامه‌ریزی کنید

برای بالا نگه داشتن نرخ تعامل طی استریم، بخش‌هایی را برای کاربران برنامه‌ریزی کنید که بتوانند در تولید محتوا شریک شوند. ارائه یک نظرسنجی یا پرسیدن یک سوال و شنیدن پاسخ از آن‌ها می‌تواند این کار را انجام دهد. شما حتی می‌توانید از آن‌ها درخواست کنید تصاویر، ویدیوها و یا فایل‌های صوتی را که پیش‌تر حاضر کرده‌اند، حین استریم آپلود کنند.

از برگزاری استریمی که فقط و فقط خودتان به مدت ۴۰ دقیقه متوالی سخن می‌گویید، اجتناب کنید. همیشه به دیگران فرصت دهید که مشارکت کنند؛ افزون بر این گاهی اوقات بحث را متوقف کنید و اجازه دهید کاربران نفس بکشند.

۴. تعامل دائم را فراموش نکنید

برنامه‌ریزی فعالیت‌هایی که در بالا اشاره کردیم برای افزایش تعامل کاملاً ضروری است اما استریم را طوری پیش نبرید که مخاطبان صرفاً در زمانی خاص قادر به تعامل باشند. مدام باید این فرصت را ایجاد کنید که همه در تعامل با محتوای شما باشند.

اگر کسی در بخش چت، نظر جالبی ارسال کرد، حتماً به او اشاره کنید و یا حتی اگر سوالی را دیدید که پاسخ دادن به آن طول می‌کشد، ساده از کنارش عبور نکنید. هر چند دقیقه متوقف شوید و از کاربران بپرسید که شما پیش‌تر درباره چه چیزی حرف می‌زدید و به آن‌ها یک خلاصه سریع ارائه دهید.

استریم خود را بیش از یک سخنرانی و ارائه، تبدیل به یک گفت و گو کنید. مخاطبان نباید بینندگانی منفعل باشند، آن‌ها باید کاربرانی فعال در نظر گرفته شوند. از سایر استریمرها دعوت کنید که در استریم شما شرکت کنند و آن‌ها بحث را ادامه دهند. ایجاد تعامل بین استریمرها در لیویتو اصلاً سخن نیست و همه زمینه‌های آن نیز فراهم شده است.

بهترین استریمرهای خارجی چه کسانی هستند؟ فهرست بهترین استریمرهای خارجی
بخوانید

۵. به دکور و ظاهر خود اهمیت دهید

شاید باورتان نشود اما دکور و ظاهر خوب سهم بسیار زیادی در افزایش تعامل دارد. سعی کنید طی استریم تا جای ممکن وب‌کم خود را روشن نگه دارید حتی اگر قرار است تصویر یا ویدیویی را نمایش دهید. مردم ناخودآگاه به چهره شما بیش از صدایتان اهمیت می‌دهند.

وقتی دکور و ظاهر را طراحی می‌کنید، مطمئن شوید تنها از مواردی بهره می‌گیرید که به پیام کلی استریم شما مربوط هستند. از رنگ‌های شاد و فونت‌های واضح استفاده کنید اما هرگز از در استفاده از آن‌ها افراط به خرج ندهید؛ وجود متن زیاد روی تصویر یا در دکور، نتیجه عکس دارد.

اگر از پاورپوینت برای ارائه منظور خود استفاده می‌کنید، تنها مجاز به استفاده از یک ایده در هر صفحه هستید. به همین ترتیب هیچ وقت یک صفحه را برای مدتی طولانی‌تر از یک یا دو دقیقه نشان ندهید. اگر یک ویدیو را پخش کردید، حتماً از نسخه باکیفیت آن استفاده کنید.

۶. طراحی اینترو جذاب

اینترو یا دقیق‌تر، Introduction به ویدیویی گفته می‌شود که به عنوان مقدمه در ویدیو شما قرار می‌گیرد تا ذهن مخاطب را آماده کند. شما می‌توانید با پیروی از اصول زیر، اینتروی جذابی را طراحی کنید:

  • استفاده از یک نقل‌قول مرتبط به موضوع
  • ارائه آمار شوکه کننده
  • طرح سوال از مخاطبان
  • استفاده از مثال
  • شروع یک داستان و تعهد پایان دادن آن در خود استریم

چنین اینتروهایی توجه مخاطب را به محتوای استریم بیشتر می‌کند. وقتی توجه آن‌ها را به دست آوردید، می‌توانید در موضوع مورد نظر خود عمیق‌تر شوید و شروع به تعامل با مخاطب کنید. اگر می‌توانید، به مخاطب قول دهید که در ادامه مزیت خاصی مثل یک غافل‌گیری و … یا حتی نهایتاً سرگرمی زیادی را دریافت خواهد کرد.

اولین استریمر جهان چه کسی بود؟
بخوانید

۷. به موضوع بچسبید

برای جذب جمع عظیمی از مخاطبان به استریم خود، باید موضوع آن را تبلیغ کرده و بعداً هم پایبندی به آن را جدی بگیرید. وقتی مردم را برای استریم خود هایپ می‌کنید، به آن‌ها اطلاع دهید که دقیقاً درباره چه موضوعی بحث خواهید کرد. اگر موضوعات خاصی را به اطلاع آن‌ها رسانده‌اید، هرگز فراتر از آن‌ها نروید و به موضوعات نامربوط نپردازید.

اگر از پایبندی به موضوعاتی که قبلاً به آن‌ها اشاره کرده‌اید، ناتوان باشید، مخاطبان خیلی زود ناراحت و ناراضی می‌شوند چون انتظار مشاهده چیز دیگری را داشتند. حتی اگر یکی از مخاطبان سوالی را مطرح کرد که به موضوع مربوط نیست با احترام به او یادآوری کنید که در نشست کنونی به چنین مواردی نخواهید پرداخت؛ سپس به او توضیح دهید که چطور می‌تواند جواب سوالش را پیدا کرده یا چه زمانی می‌تواند آن را از شما بپرسد.

اگر مخاطبان تعهد شما را به موضوع و کارتان مشاهده کنند، بیش از پیش ترغیب به تعامل و اهمیت دادن به استریم خواهند شد.

۸. کاربران را به ماندن تا انتها تشویق کنید

هدف یک استریم زنده نگه داشتن کاربران تا انتهای برنامه است. هر چه تعداد کاربرانی که استریم را ترک می‌کنند، کمتر شود، به همان نسبت می‌توان نتیجه گرفت که استریم شما سرگرم‌کننده و تعاملی‌تر بوده است. اگر کاربران را به گونه‌های مختلف تشویق کنید که تا انتها استریم شما را تماشا کنند، آمار کانال‌تان روی پلتفرم‌هایی نظیر توییچ و یوتیوب افزایش می‌یابد. با افزایش این آمار، پلتفرم‌های مذکور شما را بیشتر به کاربران دیگر پیشنهاد می‌دهند.

بهترین استریم ماینکرافت | بهترین استریمرهای ماینکرافت کدام‌اند؟
بخوانید

اما چه روش‌هایی برای تشویق آن‌ها وجود دارد؟ یک جایزه تعیین کنید! به مخاطبان اطلاع دهید که آن‌ها با تماشای این استریم شانس برنده شدن یک تخفیف، قالب رایگان یا هر چیز دیگری را دارند. این کار اطمینان می‌دهد که مخاطبان انگیزه خود را از دست ندهند و تا انتها برنامه را تماشا کنند.

۹. روی فروش تمرکز نکنید

احتمال دارد که شما صاحب یک برند آموزشی یا … هستید که برای تبلیغ محصول خود، اقدام به برگزاری لایو استریم می‌کنید. این احتمال هم وجود دارد که برای تبلیغ یک برند، دست به استریم بزنید. نشست‌های آنلاین و زنده برای آموزش و تدریس بسیار کارآمد هستند اما هدف اصلی شما در چنین استریم‌هایی باید آموزش دادن یا ارائه ارزش به بینندگان‌تان باشد، نه فروش محصولات برندی که برای آن کار می‌کنید یا صاحب‌اش هستید.

اگر استریم زنده لزوماً یک تبلیغ طولانی‌مدت برای محصولات یا خدمات باشد، بینندگان به سرعت استریم را ترک می‌کنند و نرخ تعامل به شدت پایین می‌آید. شاید بینندگان دیگری که برند شما را می‌شناسند وارد استریم شوند اما هیچ‌کس دل‌اش نمی‌خواهد به مدت ۳۰ دقیقه در مقابل یک تبلیغ آزاردهنده قرار بگیرد.

البته شما می‌توانید طی استریم به محصول برند خود یا دیگران اشاره کنید اما حتی اگر قصدتان این است، با برنامه پیش بروید. بهتر است در چنین استریم‌هایی به جای تبلیغ محصول، روی پاسخ به سوالات یا ابهام‌زدایی منعطف شوید.

۱۰. از مخاطب درخواست بازخورد کنید

با ارسال پاسخ‌نامه به بینندگان از آن‌ها درخواست کنید که بعد از پایان استریم به شما بازخورد دهند. مطمئن شوید فاصله چندانی بین پایان استریم و درخواست بازخورد وجود نداشته باشد تا بینندگان شما، نقاط قوت و ضعف را از یاد نبرند. برای ایجاد انگیزه برای بازخورد گرفتن، می‌توانید از یک جایزه کوچک استفاده کنید.

بهترین سایت های دونیشن ایران کدام‌اند؟
بخوانید

هیچ راه بهتری وجود ندارد که نرخ تعامل را این‌چنین بعد از اتمام استریم نیز بالا نگه دارید. به این ترتیب شما می‌توانید اطلاعات مورد نیاز جمعیتی را هم درباره مخاطبان خود با دقتی بیشتر جمع‌آوری کنید.

۱۱. کیفیت و کمیت در سطح حرفه‌ای

در نهایت باید گفت برای برگزاری استریمی که واقعاً سرگرم کننده و تعاملی باشد، باید کیفیت و کمیت محتوای خود را تا سطح حرفه‌ای ارتقا دهید. از ابزارهای مورد نیاز برای استفاده کامل از ویژگی‌های پلتفرم‌هایی توییچ و … استفاده کنید. تقسیم صفحه، دعوت مهمان، پخش ویدیوهای محلی، استریم HD، قالب‌های شخصی‌سازی شده و …، به تنهایی نشانگر چیزی نیستند اما در ترکیب همه موارد با یکدیگر، کیفیت استریم شما را بالا می‌برند و مخاطبان را به ماندن تشویق می‌کنند.

شما همچنین می‌توانید استریم خود را به صورت هم‌زمان روی چند پلتفرم پخش کنید و با حداکثر تعداد مخاطب ممکن تعامل نمایید.

برای خواندن آخرین مطالب استریم همراه مجله لیویتو باشید.

همچنین فراموش نکنید که برای استریم کردن یا تماشای استریم باکیفیت با اینترنت نیم‌بها می‌توانید از لیویتو استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا