اختصاصی لیویتواستریمرشواسلایدشوپیشنهاد سردبیرراه‌کارهای جذب بیننده

چطور مخاطب های استریم خود را بشناسیم؟

شناختن مخاطب های استریم در میان اصول پایه‌ای و اولیه‌ای قرار دارد که یک استریمر پیش از شروع کار باید به آن بپردازد. این موضوع بعداً حین برپایی استریم‌ها هم اهمیت خود را در تعامل با مخاطب نشان می‌دهد و به زودی متوجه می‌شوید که چقدر حیاتی است.

شناختن مخاطبان در واقع به شما کمک خواهد کرد که محتوای مناسبی را برای آن‌ها در نظر بگیرید و آن‌ها نیز در پاسخ با شما تعامل کنند. تولیدکنندگان محتوا و حتی کسب و کارها بدون شک باید این موضوع را جدی بگیرند. ولی شما چطور می‌توانید مخاطب خود را بهتر بشناسید؟

ما در این مقاله از مجله لیویتو چهار روش مختلف برای تشخیص و شناخت بیشتر مخاطب را معرفی خواهیم کرد. آن‌ها در ترکیب با همدیگر، بینشی فوق‌العاده به شما می‌دهند که چطور استریم کنید و چطور روز به روز بینندگان خود را افزایش دهید. این چهار روش به ترتیب: آمار، پرسش‌نامه‌ها، نظرات و مصاحبه‌های آنلاین هستند.

۱. آمار و تحلیل

ساده‌ترین روش در این حوزه، شناختن مخاطبان از طریق آمار و تحلیل‌هایی است که به صورت بومی روی پلتفرم‌های مختلف از جمله لیویتو، توییچ و یوتیوب ارائه می‌شود. با مراجعه به بخش آمار کانال در هر پلتفرمی می‌توانید اطلاعاتی را درباره عملکرد خود مشاهده کنید و همچنین ببینید که چه افرادی شما را دنبال می‌کنند.

برای مثال لیویتو در بخش آمار کانال به میانگین بینندگان، دنبال کننده‌ها، اشتراک، درآمدزایی، کانال‌های مرتبط، عملکرد اعلان‌ها و … می‌پردازد. علاوه بر این می‌توانید آمار منحصر به هر استریم را هم تحت یک گزارش دریافت کنید. در این گزارش عواملی مانند دنبال کننده‌ها، اشتراک‌های جدید، میانگین بیننده و … به اطلاع شما می‌رسد.

Dr Disrespect: بازی Call of Duty Warzone افسرده‌کننده است!
بخوانید

در شبکه‌های اجتماعی مطرح کنونی اطلاعات بسیاری قابل دریافت است. برای مثال روی فیسبوک با مراجعه به بخش Insight و سپس People می‌توانید اطلاعات جمعیت‌شناسی افراد را هم مشاهده کنید. این اطلاعات حاوی جنسیت، سن، محل و زبان هستند. با درک عناصر مشترک بین افراد می‌توانید مضمون مناسب محتوای خود را تشخیص دهید و از این پس بر آن اساس استریم کنید.

تمام شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌ها از چنین خصوصیاتی بهره می‌برند و به شکل‌های مختلف شما را کمک می‌کنند؛ در دنیای امروز داده‌ها ارزشی باورنکردنی دارند و عجیب است اگر با وجود دسترسی به آن‌ها نتوانید مخاطب خود را شناسایی کنید.

۲. پرسش‌نامه

چطور مخاطب های استریم خود را بشناسیم؟

آمار و تحلیل داده‌ها برای شناختن مخاطب های استریم شما عالی هستند اما آن‌ها نمی‌توانند به شکلی کاملاً دقیق و بدون خطا، بینشی کلی از نیاز مخاطبان را به شما ارائه دهند. البته، داده‌ها به شما نشان می‌دهند که بهتر است بین دو موضوع، بیشتر روی موردی تمرکز کنید که دیده شده است اما آیا واقعاً مخاطب نیز آن را پسندیده یا دلایلی دیگر پشت آن وجود دارد؟

شاید یک کانال دیگر از محتوای شما خوش‌اش آمده و آن را به اشتراک گذاشته است؛ این احتمال هم وجود دارد که الگوریتم پلتفرمی که روی آن فعالیت می‌کنید، آن را در بخش فید در زمان مناسب به دیگران پیشنهاد می‌دهد. حتی می‌شود به عامل شانس و فاکتورهای نامعین الگوریتم‌ها هم اشاره کرد.

پس بهتر است به جای حدس‌هایی که هیچ پایه‌ای ندارند از خود کاربران بپرسید که به چه چیزی علاقه نشان می‌دهند و چه چیزی برای آن‌ها مهم است. برای انجام این کار به پرسش‌نامه نیاز دارید و خوشبختانه هزاران روش برای انجام این کار وجود دارد. ساده‌ترین راه، بازخورد گرفتن از مخاطب های استریم در بخش نظرات است.

بهترین سایت استریمینگ | فهرست بهترین سایت‌های استریم
بخوانید

شما همچنین می‌توانید از طریق سرویس‌های شخص ثالث پرسش‌نامه‌ای آنلاین بسازید و لینک آن را روی کانال خود قرار داده، برای کاربران ارسال کنید یا از روش‌های دیگر اشتراک‌گذاری بهره بگیرید. امروزه اکثر شبکه‌های اجتماعی حاوی قابلیتی به نام «استوری» هستند که اجازه می‌دهد یک پست را برای ۲۴ ساعت جلوی چشم مخاطب قرار دهید.

۳. کاوش در نظرات استریم

زمانی که تازه شروع به کار می‌کنید یا آمار زیادی در دسترس نیست یا آن‌ها دامنه خطای بالایی دارند. در این سناریوها بهتر است که به سراغ خود مخاطبان بروید و مستقیماً از آن‌ها بپرسید که از شما چه می‌خواهند. موقعیت‌های بی‌شماری را هم می‌توان مثال زد که هیچ یک از شبکه‌های اجتماعی شما برای سازماندهی یک پرسش‌نامه کارآمد به مقدار دنبال‌کننده مناسبی نرسیده‌اند.

راه حل چیست؟ به نظرات ارسال شده در استریم‌های محبوب خود نگاه کرده و آن‌ها را به دقت بررسی کنید. مخاطبان معمولاً در بخش نظرات، نیازها و انتظارات خود را خیلی خلاصه بیان می‌کنند. نظر دادن برای مخاطبان زمان زیادی را هدر نمی‌دهد و آن‌ها در دنیای مدرن به انجام این کار عادت کرده‌اند.

افزون بر این که شما می‌توانید نیاز مخاطبان را با خواندن نظرات آن‌ها تشخیص دهید، به این ترتیب می‌توانید متوجه شوید که با چه گروه سنی، جنسی و قومی مواجه هستید. هر چه به این نظرات توجه کنید، شانس شناختن مخاطب و نهایتاً افزایش دنبال‌کننده، بازدید و تعامل شما هم بالاتر می‌رود.

برای بهینه عمل کردن در این زمینه، حتماً به نظرات آن‌ها پاسخ دهید؛ چه حین استریم و چه به صورت متن در چت شرکت کرده و به مخاطبان بگویید که نظر آن‌ها را شنیده‌اید و چه برنامه‌ای برای محقق کردن خواسته‌هایشان دارید. مخاطبانی که احساس کنند شنیده می‌شوند، بیشتر نظر می‌دهند و شما شانس بیشتری برای شناختن آن‌ها پیدا می‌کنید. این یک چرخه بازخورد است که شما آغازکننده آن نیستید ولی می‌توانید ادامه‌دهنده آن باشید.

استریمر خواب | استریم موقع خواب یعنی چه؟!
بخوانید

۴. مصاحبه‌های زنده استریم

چطور مخاطب های استریم خود را بشناسیم؟

اگر می‌خواهید عمیقاً با مخاطبان خود آشنا شوید و علایق آن‌ها تشخیص دهید، بهترین راه برگزاری مصاحبه‌های زنده است در استریم‌ها است. شما می‌توانید در این مصاحبه‌ها نظر کاربران را بپرسید، با مخاطب های استریم تعامل کنید و از پتانسیل سایر مهمان‌ها نیز بهره ببرید.

حتی اگر مهمان‌ها در موقعیت مکانی یکسانی با شما مستقر نباشند، می‌توانید به صورت ویدیو کنفرانس از آن‌ها دعوت به حضور کنید. اگر مقاله را تا به این‌جا دنبال کرده باشید، نیازی نیست که دوباره چرخه بازخورد را تعریف کنیم. این چرخه در مصاحبه‌های زنده به شدت قوت می‌گیرد.

اگر خواندن نظر کاربران و پاسخ دادن به آن‌ها فرضاً دو برابر روی ایجاد اشتیاق مخاطبان برای تداوم نظر دادن تاثیر داشته باشد، دعوت از آن‌ها برای حضور در استریم‌ها، ده برابر تاثیر می‌گذارد. افزون بر این وقتی شما شروع به صحبت مستقیم با مخاطبان می‌کنید، همه چیز از حالت خلاصه خارج می‌شود و مانند چند دوست که کنار هم جمع شده‌اند، همه مفصل درباره شخصیت خود صحبت می‌کنند.

معمولاً گروه دنبال‌کنندگان شما در چند طیف محدود قرار می‌گیرند و پس از مدتی به خوبی می‌توانید آن‌ها را به این روش شناسایی و دسته‌بندی کنید. حالا این فرصت مهیاست تا به سراغ نیاز آن‌ها بروید و محتوایی را استریم کنید که برای بخشی از آن‌ها یا همه‌شان جذاب است.

برای خواندن آخرین مطالب استریم همراه مجله لیویتو باشید.

همچنین فراموش نکنید که برای استریم کردن یا تماشای استریم باکیفیت با اینترنت نیم‌بها می‌توانید از لیویتو استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا