ابزار استریمینگاختصاصی لیویتواستریمرشواسلایدشو

چگونه مشکل صدا در استریم را حل کنیم؟ ترفندهای حل مشکل صدا در استریم

مشکل دار شدن صدا در هنگام استریم کردن، یک اتفاق همیشگی است و بسیاری از استریمر‌ها با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند. اما آیا باید با این مشکلات کنار بیاییم و به آن‌ها کم توجهی کنیم؟ جواب سوال قطعا خیر است! شما باید زمان کافی را برای حل مشکل صدا در استریم صرف کنید تا بتوانید رضایت حداکثری مخاطبین خود را بدست بیاورید.

در اکثر مواقع، بسیاری از مشکلات صدا در استریم، مربوط به تجهیزات سخت افزاری و نرم افزار‌هایی است که برای ویرایش و تدوین ویدیو از آن‌ها استفاده می‌کنید. شما تنها با کمی دست‌کاری و حوصله به خرج دادن می‌توانید کیفیت کار خود را بالا ببرید و تجربه‌ی دلنشین‌تری را برای مخاطبان خود به ارمغان بیاورید. ما در این مقاله قصد داریم تا برخی از ترفند‌های بهتر شدن صدا و حل مشکل صدا در استریم را به شما آموزش دهیم. در ابتدا با ما همراه باشید تا به برخی از مشکلات متداولی که در هنگام استریم برای صدا بوجود می‌آیند را لیست کنیم.

مشکلات متداول صدا در هنگام استریم

در هنگام استریم کردن، مشکلات مختلفی برای صدا بوجود می‌آید که برخی از آن‌ها بین استریمر‌ها متداول‌تر هستند. ما برخی از این مشکلات را برای شما لیست کرده‌ایم و راه‌حل‌های مربوط به آن‌ها را نیز به شما خواهیم گفت:

1- قطع بودن صدا

2- نامفهوم بودن صدا

3- اکودار بودن صدا

4- با تاخیر به گوش رسیدن

در ادامه به بررسی دانه به دانه این مشکلات و ارائه راه حل درست برای رفع آن‌ها خواهیم پرداخت.

چطور مخاطب های استریم خود را بشناسیم؟
بخوانید

1- قطع بودن صدا

توضیح: در این حالت، مخاطبین قادر نیستند تا صدای شما یا موزیکی که در حال پخش هستید یا حتی صدا‌ها و موزیک‌های درون بازی را بشنوند و صدا به صورت کلی قطع است.

دلایل به‌وجود آمدن این مشکل: امکان دارد که مشکل از تجهیزات فیزیکی شما (میکروفون،‌ کابل‌ها، کارت صدا و…) باشد یا اینکه سیستم عامل خود را به درستی کانفیگ (بروز نبودن درایور‌های لازم، تنظیم نشدن درست دستگاه‌ها) نکرده‌اید. این مشکل حتی می‌تواند از نرم افزار استریم (باگ‌ها، بروز نبودن درایور‌ها، تداخل با سایر نرم افزار‌‌ها و…) و همچنین سرعت اینترنت شما باشد.

راه‌ حل‌ها:

  • اگر احساس می‌کنید که مشکل سخت افزاری است، تمام دستگاه‌های خود را جدا کنید و روی کامپیوتر دیگری تست کنید. این کار را حتی به صورت تکی نیز انجام دهید و دانه به دانه قطعات خود را جداگنه تست کنید تا قطعه مشکل‌دار پیدا شود.
  • اگر احساس می‌کنید که مشکل از سیستم عامل است، با به‌روز رسانی درایور‌ها شروع کنید. اگر مشکل همچنان باقی ماند، به تنظیمات صدا بروید و چک کنید که دستگاه‌های صدا، چه ورودی و چه خروجی به درستی وصل شده باشند. یکی از ساده‌ترین راه‌حل‌ها این است که چک کنید و ببینید که یک دستگاه مهم صدا به اشتباهی Mute نشده باشد.
  • اگر فکر می‌کنید که مشکل نرم افزاری است، نرم افزار استریم خود را به‌روز رسانی کنید. اول از همه، به تنظیمات بروید و چک کنید که همه موارد به درستی تنظیم شده باشند. اگر فکر می‌کنید که امکان دارد به صورت ناخواسته موردی را به اشتباه تغییر داده‌اید، می‌توانید با زدن گزینه‌ی Default، تنظیمات را به حالت کارخانه برگردانید.
تماشایی‌ترین استریم های پابجی کدام‌اند؟ فهرست برترین استریمرهای پابجی
بخوانید

2- نامفهوم بودن صدا

توضیح: صدای شما به صورت نامفهوم به گوش می‌رسد و کابران نمی‌توانند متوجه یک کلمه از حرف‌های شما شوند.

دلایل به‌وجود آمدن این مشکل: در اکثر مواقع، این مشکل ربط مستقیمی به میکروفونی دارد که استفاده می‌کنید. میکروفون‌های ارزان قیمت و میکروفون‌های داخلی گوشی، معمولا کیفیت خوبی ندارند و باعث بوجود آمدن صدا‌های نامفهوم می‌شوند. آرام حرف زدن یا داشتن فاصله‌‌ی زیادی با میکروفون یا برعکس، نیز یکی از عاملین اصلی نامفهوم بودن صدا است و شما باید به میزان کمی یا زیادی و فاصله‌ی خود را میکروفون توجه داشته باشید. در نهایت، یکی دیگر از رایج‌ترین دلایل مفهوم بودن صدا، درست نبودن تنظیمات مربوط به میکروفون است.

راه‌ حل‌ها:

  • خرید یک میکروفون با کیفیت می‌تواند این مشکل را تا حد زیادی برطرف کند. در حال حاضر گزینه‌های خوبی با قیمت بسیار پایین در بازار وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده نمایید
  • اگر میکروفون شما صدای بم یا بیس سنگینی دارد، حداقل 35 سانتی متر از آن فاصله بگیرید
  • انواع حالت‌های مختلف را روی میکروفون خود تست کنید تا بهترین نتیجه را پیدا نمایید
  • گزینه‌ی mic gain را کم و گزینه‌ی gain boost را از قیمت تنظیمات میکروفون خاموش کنید تا از بریده بریده به گوش رسیدن صدا جلوگیری شود

3- اکودار بودن صدا

توضیح: بخشی از صدای شما یا تمام منابع صوتی که در استریم استفاده کرده‌اید، دچار تکرار می‌شوند و به‌صورت اکودار به گوش مخاطبین می‌رسند.

دلایل به‌وجود آمدن این مشکل: از علت رایج آن این است که میکروفون شما صداهای ناخواسته را از محیط دریافت می‌کند. به عنوان مثال، میکروفون شما صدای شما را هم از شما و هم از اسپیکری که صدای شما را پخش می‌کند دریافت کرده و هر دو صدارا همزمان پخش می‌کند. گاهی اوقات نیز استریم کردن در یک اتاق خالی باعث این اتفاق می‌شود و صدا در صورت برخورد به سطح دیوار، برخواهد گشت و باری دیگر به میکروفون شما خواهد رسید.

۱۰ استریمر برتر توییچ از لحاظ تعداد دنبال‌کنندگان
بخوانید

راه حل‌ها:

  • در هنگام استریم کردن، به جای اسپیکر، از هدفون استفاده کنید تا میکروفون صدا‌های ناخواسته را دریافت نکند
  • در یک محیطی استریم خود را شروع کنید که عایق صدا باشد و همچنین می‌توانید از پنل‌های آکوستیک استفاده کنید تا صدا برنگردد
  • از یک میکروفون داینامیک به جای کاندنسر استفاده کنید؛ میکروفون‌های کاندنسر بسیار حساس‌تر هستند و صداهای بیشتری را از محیط دریافت می‌کنند

4- تاخیردار بودن صدا

توضیح: ویدیو و صدا هماهنگ نیستند و صدا به‌دلیل بوجود آمدن لگ‌ها و مشکلاتی از این قبیل، از ویدیو جا می‌ماند.

دلایل به‌وجود آمدن این مشکل: یکی از عمده‌ترین دلایل این عامل، این است که پردازنده شما به دلیل ضعیف بودن یا کار کشیدن بیش از حد، نمی‌تواند صدا را به درستی پردازش کند. این عامل همچنین بدلیل هماهنگ نبودن فرکانس صدای انکودر و پخش کننده‌ی صدا نیز می‌تواند باشد. فرکانس پخش کننده صدا معمولا به صورت پیش‌فرض 44 کیلوهرتز و فرکانس‌های انکودر‌ها 48 کیلوهرتز است.

راه حل‌ها:

  • پردازنده خود را سبک کنید و هر برنامه‌ یا دستوری که در پس زمینه باز است را ببندید تا پردازنده بتواند کار خود را به درستی انجام دهد. اگر فکر می‌کنید که بودجه‌ی انجام این کار را دارید، حتما پردازنده خود را ارتقا دهید تا خیال‌تان از همه بابت راحت شود
  • در یک رزولوشن یا وضوح پایین‌تر و با حداکثر فشردگی صدا استریم را آغاز کنید
  • فرکانس‌های صدا را در بین دیوایس‌های مختلف هماهنگ کنید. فرکانس پیش‌فرضی که می‌توانید از آن استفاده نمایید، 44 کیلوهرتز است
  • نرم افزار استریم خود را چک کنید، به دنبال گزینه‌ی audio sync offset بگردید و آن را فعال کنید. این ویژگی قابلیت هماهنگ کردن صدا و ویدیو را در هنگام استریم دارد و می‌تواند کمک بسیار زیادی را به کیفیت استریم شما بکند
قابلیت‌های جدید چت در لیویتو در دسترس قرار گرفتند: از چت VIP تا قابلیت ریپلای کردن
بخوانید

جمع‌بندی

به عنوان یک تولید کننده‌ی محتوا، بار‌ها و بار‌ها به مشکلات مربوط به صدا برخواهید خورد. اما در صورتی که این مشکلات را شناسایی و ریشه‌ی به‌وجود آمدن‌ آن‌ها را پیدا کنید، خواهید دید که رفع کردن آن‌ها آن‌قدر‌ هم سخت نیست و وقت زیادی را هم از شما نمی‌گیرد. ما بسیار امیدوار هستیم که این راه‌حل‌هایی که در این مقاله برای شما گردآوری کرده‌ایم، توانسته باشند تا به شما در حل مشکل صدا در استریم کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا