اسلایدشوپیشنهاد سردبیرچه‌طور بازی کنیم؟دانستنی‌های گیمیفهرست‌ها

فکت های کالاف دیوتی | حقایقی از سری Call of Duty که قبلا آنها را نمی‌دانستید

سری کالاف دیوتی (Call of Duty) یکی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین فرنچایزهای تاریخ گیم است که سالانه توسط میلیون‌ها گیمر بازی می‌شود. شهرت این سری در حدی است که حتی افرادی که گیمر نیستند هم با آن آشنایی دارند. با این که نسخه اول کالاف دیوتی در سال ۲۰۰۳ به بازار عرضه شد، اما تا قبل از عرضه Call of Duty 4: Modern Warfare به این اندازه معروف و مشهور نبود. بازی Call of Duty 4: Modern Warfare یک انقلاب در ژانر شوتر اول‌شخص بود و موفقیت‌های خیره‌کننده‌ای را کسب کرد. موفقیت این بازی باعث شد شرکت اکتیویژن (Activision) تمام توجه خود را روی سری کالاف دیوتی بگذارد و بخش زیادی از بودجه خود را به این مجموعه اختصاص بدهد. در حال حاضر ۹ استودیوی مختلف روی این بازی کار می‌کنند تا چرخه سالانه آن را ادامه بدهند و میلیاردها درآمد را به جیب اکتیویژن بفرستند. چند هفته پیش سری کالاف دیوتی تولد ۲۰ سالگی خود را جشن گرفت. به همین مناسب، ما لیستی از جالب‌ترین و باورنکردنی‌ترین فکت های کالاف دیوتی را جمع آوردی کرده‌ایم. پس اگر می‌خواهید با جذاب‌ترین فکت‌های کالاف دیوتی آشنا شوید و اطلاعات خود درمورد این سری را بالا ببرید، تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

۲۰. گیمرها بیش از ۲۵ میلیارد ساعت کالاف دیوتی بازی کرده‌اند

فکت‌های کالاف دیوتی
فکت های کالاف دیوتی: گیمرها عاشق این بازی هستند

همان‌طور که گفتیم، سری کالاف دیوتی یکی از محبوب‌ترین بازی‌های جهان است و گیمرها هر روزه چندین ساعت از وقت خود را به این بازی اختصاص می‌دهند. یکی از جالب‌ترین فکت‌های کالاف دیوتی این است که گیمرها از سال ۲۰۰۳ تا کنون بیش از ۲۵ میلیارد ساعت از وقت خود را پای این بازی گذاشتند. اگر این زمان را به سال تبدیل کنیم، به عدد خیره‌کننده ۲.۸۵ میلیون سال می‌رسیم. برای مقایسه در نظر بگیرید که قدمت حضور انسان‌ها روی کره زمین تنها به ۲۰۰ هزار سال پیش می‌رسد.

داستان بازی گاد اف وار رگناروک : آخرالزمان نورس در کنار خدای جنگ یونان
بخوانید

۱۹. بازی کارتی کالاف دیوتی

فکت‌های کالاف دیوتی: بازی کارتی
فکت های کالاف دیوتی: بازی کارتی

همه می‌دانیم شرکت اکتیویژن علاقه زیادی به کسب درآمد از سری کالاف دیوتی دارد و از عرضه این بازی به اشکال مختلف نمی‌ترسد. پس تعجبی ندارد که آن‌ها قصد ساخت یک بازی کارتی از این مجموعه را داشته‌اند. بازی کارتی کالاف دیوتی روی بخش داستانی این بازی تمرکز داشت و مسئولیت ساخت آن برعهده شرکت Upper Deck Entertainment بود.

این بازی دونفره به هر کدام از بازیکنان سه کارت سرباز می‌داد و آن‌ها با استفاده از کارت‌های اکشن (Action Cards) نتیجه جنگ را مشخص می‌کردند. با وجود جذاب بودن این ایده، شرکت Upper Deck در سال ۲۰۰۸ ساخت بازی کارتی کالاف دیوتی را به طور کامل متوقف کرد. اگرچه هنوز هم احتمال ساخت یک بازی کارتی از کالاف دیوتی وجود دارد، اما احتمالاً این بازی حول محور بخش زامبی ساخته شود.

۱۸. استفاده تبلیغاتی کره شمالی از کالاف دیوتی

فکت های کالاف دیوتی: استفاده تبلیغاتی کره شمالی

امروزه بازی‌های شوتر نظامی آن‌قدر واقع‌گرایانه هستند که بسیاری از مردم کلیپ‌های آن‌ها را با دنیای واقعی اشتباه می‌گیرند. برای مثال، بارها شده که شبکه‌های خبری به‌اشتباه از کلیپ‌های بازی Arma 3 به‌عنوان خبر استفاده کرده‌اند. بااین‌حال، این موضوع همیشه هم اتفاقی نیست و بعضی رسانه‌ها مانند تلویزیون رسمی کره شمالی به طور عمدی از این کلیپ‌ها استفاده می‌کنند.

همان‌طور که می‌دانید، کشور کره شمالی دشمنی دیرینه‌ای با آمریکا دارد و رهبران آن از هر روشی برای تبلیغ علیه آمریکا استفاده می‌کنند. مثلاً در یکی از ویدیوهای تبلیغاتی آن‌ها تصاویری از مراحل ابتدایی بازی کالاف دیوتی مدرن وارفر ۳ دیده می‌شود. این مراحل در شهر نیویورک جریان دارند و نسخه‌ای ویران‌شده از این شهر را نشان می‌دهند. اگرچه محتوای این ویدیوها چیزی جز دروغ و ادعا نیست، ما یکی از خنده‌دارترین فکت های کالاف دیوتی را مدیون آن‌ها هستیم.

بازی Call of Duty: Modern Warfare 3 بیشترین نقدها و امتیازات منفی را در سری دریافت کرده
بخوانید

۱۷. سیستم Create-A-Class با الهام از یک برد گیم ساخته شده است

فکت های کالاف دیوتی: سیستم Create a cladd

سیستم‌ شخصی‌سازی تجهیزات یا همان Create-A-Class یکی مهم‌ترین ویژگی‌های بخش چندنفره کالاف دیوتی است که به گیمرها اجازه می‌دهد به روش دلخواه خود بازی کند. این سیستم در بازی کالاف دیوتی مدرن وارفر ۱ معرفی شد و سپس در نسخه بلک آپس ۲ تغییرات زیادی کرد. طبق گفته طراح ارشد استودیوی Treyarch یعنی دیوید ووندرهار، تغییرات این سیستم با الهام از یک بازی تخته‌ای آلمانی به اسم Carcassonne ساخته شده‌اند.

۱۶. لقب Soap از کجا می‌آید؟

فکت های کالاف دیوتی: اسم Soap از کجا می‌آید؟

احتمالاً شما هم جمله معروف «Soap؟ این دیگه چه جور اسمیه؟» از مرحله تمرینی مدرن وارفر ۱ را به یاد می‌آورید. این جمله توسط کاپیتان پرایس (Captain Price) گفته می‌شود و لقب شخصیت اصلی بازی یعنی Soap را زیر سؤال می‌برد. اگر شما هم مانند کاپیتان پرایس درمورد این لقب کنجکاو هستید، باید بدانید این لقب به‌خاطر عملکرد سریع و دقیق Soap در پاک‌سازی مراحل تمرینی به او داده شده است. انتظار این فکت کالاف دیوتی را نداشتید، مگر نه؟

۱۵. قاتل مدال افتخار

فکت های کالاف دیوتی: قاتل مدال افتخار

تا قبل از انتشار بازی کالاف دیوتی در سال ۲۰۰۳، سری مدال افتخار (Medal of Honor) به‌عنوان برترین شوتر اول‌شخص نظامی شناخته می‌شد. این مجموعه که ساخته شرکت EA بود با گیم‌پلی جذابش شناخته می‌شد و هواداران زیادی داشت. از آن جایی که شرکت EA بزرگ‌ترین رقیب اکتیویژن بود، سازندگان کالاف دیوتی اسم رمز «قاتل مدال افتخار» (Medal of Honor Killer) را برای پروژه خود انتخاب کردند. باتوجه‌به وضعیت فعلی سری مدال افتخار و موفقیت‌های چشمگیر کالاف دیوتی، می‌توانیم بگوییم که تیم سازنده وظیفه خود را به بهترین شکل انجام دادند.

شایعه: Call of Duty 2024 احتمالاً چرخه عمر ۲ ساله خواهد داشت
بخوانید

۱۴. حضور Lev Kravchenko در مدرن وارفر ۳

فکت های کالاف دیوتی: لو کراچنکو

شخصیت لو کراچنکو (Lev Kravchenko) یکی از دشمنان اصلی بازی کالاف دیوتی بلک آپس است. با این‌حال، جالب است بدانید که این شخصیت (به‌نوعی) در قسمت سوم سری مدرن وارفر (۲۰۱۱) نیز حضور دارد. شما می‌توانید در یکی از کات‌سین‌های مدرن وارفر ۳ تصویری از لو کراچنکو را پیدا کنید که با یک ضربدر قرمز علامت‌گذاری شده است. این علامت نشان‌دهنده وضعیت “KIA” یا همان کشته‌شدن کراچنکو است.

13. بخش Spec Ops قرار بود جهان‌باز باشد

سازندگان بازی کالاف دیوتی مدرن وارفر (2019) قصد داشتند که بخش Spec Ops را به‌صورت جهان باز (Open Wolrd) طراحی کنند. بااین‌حال، این ایده به نتیجه نرسید و تمامی مکانیک‌های طراحی شده به بازی مدرن وارفر ۳ (۲۰۲۳) منتقل شدند.

۱۲. بازی استراتژی کالاف دیوتی

فکت های کالاف دیوتی: نسخه استراتژی

سری کالاف دیوتی پر از بازی‌های کنسل شده است؛ از بازی‌های کارتی گرفته تا بازی‌ها گران قیمتی چون Combined Forces که قرار بود دنباله نسخه Finest Hour باشد. اگرچه همه این پروژه‌ها ایده‌های جالبی داشته‌اند، اما هیچ‌کدام به‌اندازه Call of Duty Tactics هیجان‌انگیز نیستند. بازی Call of Duty Tactics یک نسخه استراتژی/تاکتیکی از این سری محبوب بود که فرماندهی جنگ را به گیمرها می‌سپرد.

این بازی در دوره جنگ جهانی دوم جریان داشت و مسئولیت ساخت آن برعهده استودیوی بااستعداد Vicarious Vision بود. با وجود توانایی بالای این استودیو در ساخت بازی‌های متنوع، اکتیویژن تصمیم گرفت پروسه ساخت این بازی را کنسل کند. با این که سال‌ها از کنسل‌شدن Call of Duty Tactics می‌گذرد، اما هنوز کسی نمی‌داند که دلایل اکتیویژن برای لغو این بازی چه بوده است. کسی چه می‌داند، شاید در آینده این بازی مجدد ساخته و معرفی شود و شما یادتان بیاید که برای اولین بار درباره این بازی در مطلب فکت های کالاف دیوتی ما خوانده بودید.

بازی Call of Duty: Modern Warfare 3 آخرین قسمت سری مدرن وارفر نخواهد بود
بخوانید

۱۱. دیکتاتوری که از کالاف دیوتی شکایت کرد

فکت های کالاف دیوتی: مانوئل نوریگا

بازی‌های کالاف دیوتی داستان‌هایی تخیلی را روایت می‌کنند که مبتنی بر شخصیت‌ها و رویدادهای واقعی هستند. اگرچه ارتباط این داستان‌ها با دنیای واقعی تنها باهدف جذاب‌تر کردن روایت است، اما افراد زیادی هستند که از تصویر ارائه شده در این بازی‌ها ناراضی‌اند. مثلاً دیکتاتور سابق پاناما، مانوئل نوریگا باورداشت که شخصیت شرور بلک آپس ۲ یعنی رائول منندز شباهت زیادی به او دارد. نورینگا فکر می‌کرد که کارهای شرورانه منندز با شخصیت او هم‌خوانی ندارند و به همین دلیل از شرکت اکتیویژن شکایت کرد. هرچند پرونده این شکایت به جایی نرسید و در نهایت بسته شد.

۱۰. عنصر ۱۱۵

فکت های Call of Duty: عنصر 115

زمانی که می‌خواهید در بخش Search & Destroy بازی بلک آپس ۲ بمب بکارید، کاراکتر شما کد ۱۱۵ را پشت‌سرهم وارد می‌کند. این یک اشاره مستقیم که عنصر ۱۱۵ (Element 115) است که نقش پر رنگی در بخش زامبی دارد. عنصر ۱۱۵ همان ماده‌ای است که توسط گروه ۹۳۵ (Group 935) برای به‌وجودآوردن زامبی‌ها استفاده شده.

۹. مهمانی رقص نازی‌ها

فکت‌های کالاف دیوتی: مهمانی رقص در وسط جنگ

این فکت خنده‌دار یکی از جذاب‌ترین ایستراگ‌های (Easter Egg) سری کالاف دیوتی است. شما در مرحله Underground Passage از بازی Call of Duty: Finest Hour وارد یک تونل می‌شوید که انتهای آن با چند تکه چوب مسدود شده است. حالا اگر این مانع را با استفاده از نارنجک منفجر کنید به یک مسیر جدید می‌رسید که در انتهای آن یک اتاقک مخفی وجود دارد. شما در این اتاق مخفی تعدادی افسر نازی را پیدا می‌کنید که مشغول رقص و خوش‌گذرانی با چند تا از شخصیت‌های داستانی بازی هستند.

جزئیات بیشتری از بخش زامبی بازی Call of Duty: Modern Warfare 3 منتشر شد
بخوانید

۸. داستانی که حذف شد

فکت های Call of Duty: داستان حذف شده

داستان نسخه پنجم کالاف دیوتی یا همان World at War در ابتدا شامل سه قسمت بود، اما سازندگان بخش سوم آن از بازی حذف کردند. این قسمت داستان سربازان انگلیسی در هلند را روایت می‌کرد و چند نقشه مخصوص برای بخش چندنفره هم داشت. اگرچه این قسمت از داستان هیچ‌وقت به بازی اضافه نشد، اما تیم سازنده کالاف دیوتی بلک آپس از مدل‌های آن در بخش داستانی بازی استفاده کردند.

۷. شلیک در فرودگاه ممنوع

فکت‌های کالاف دیوتی: مرحله جنجالی No Russian

امکان ندارد هوادار سری کالاف دیوتی باشید و با مرحله بحث‌برانگیز “No Russian” آشنا نباشید. در این مرحله، شما باید به همراه ولادیمیر ماکاروف و هم‌دستانش به یک فرودگاه در مسکو حمله کنید و مردم بی‌گناه را به رگبار ببندید. این مرحله در زمان خودش جنجال زیادی به پا کرد و موردتوجه بسیاری از رسانه‌ها قرار گرفت. واکنش‌‌ها به مرحله No Russian آن‌قدر شدید بودند که اکتیویژن مجبور شد بعضی از نسخه‌های مدرن وارفر ۲ را سانسور بکند. مثلاً این مرحله در نسخه روسی بازی به طور کامل حذف شده یا در نسخه‌های ژاپنی و آلمانی شما اجازه شلیک به مردم را ندارید.

۶. مسلسل بدردنخور

فکت های Call of Duty: مسلسل بدردنخور

شما می‌توانید در نقشه Lookout از بازی کالاف دیوتی مدرن وارفر ۳ (۲۰۱۱) یک مسلسل ثابت را پیدا کنید که قابلیت شلیک هم دارد. با این وجود، این مسلسل به سمت بیرون نقشه نصب شده است و شما نمی‌توانید کسی را با آن بکشید.

۵. سرباز میلر یا مأمور میلر؟

فکت های Call of Duty: داستان سرباز میلر

در کات‌سین آغازین مرحله U.S.D.D. از بازی بلک آپس به این موضوع اشاره می‌شود که یک مأمور سیا (CIA) به اسم C. Miller مسئول مصاحبه با شخصیت اصلی بازی یعنی الکس میسون بوده است. جالب است بدانید شخصیت اصلی نسخه World At War (در بخش آمریکایی داستان) هم با اسم Miller شناخته می‌شود. به همین دلیل، بسیاری از طرفداران کالاف دیوتی باور دارند که میلر بعد از جنگ جهانی دوم عضو سازمان سیا شده است.

شایعه: Call of Duty 2023 دنباله Modern Wafare 2 خواهد بود
بخوانید

۴. طولانی‌ترین ماراتون گیمینگ دنیا در کالاف دیوتی

فکت های Call of Duty: طولانی‌ترین ماراتون گیمینگ

گیمرها ساعت‌ها از عمر خود را در دنیای بازی‌ها می‌گذارند، اما تابه‌حال فکر کرده‌اید که چند ساعت به طور مداوم می‌توانید بازی کنید؟ در سال ۲۰۱۲ یک گیمر استرالیایی به اسم اوکان کایا (Okan Kaya) تصمیم گرفت تا رکورد طولانی‌ترین ماراتن گیم را ثبت کند. او به مدت بیش از ۱۳۵ ساعت به‌صورت مداوم کالاف دیوتی بلک آپس ۲ بازی کرد و هیچ‌گونه استراحتی طولانی نداشت. اوکان در این مدت به رتبه ۲۹ رنکینگ جهانی کالاف دیوتی رسید.

۳. مرحله فضایی مدرن وارفر ۲

فکت های کالاف دیوتی: ماموریت‌های فضایی

وقتی صحبت از مأموریت‌های فضایی در سری کالاف دیوتی می‌شود، بیشتر گیمرها به نسخه‌های Infinite Warfare و Ghost  فکر می‌کنند. بااین‌حال، هواداران سری کالاف دیوتی به‌خوبی کات‌سین فضایی مرحله Second Sun از بازی مدرن وارفر ۲ (۲۰۰۹) را به یاد می‌آورند. جالب است بدانید این کات‌سین در ابتدا قرار بود یک مرحله کامل باشد و داستان بازی را به ایستگاه فضایی بین‌المللی ببرد. سازندگان بازی در نهایت به این نتیجه رسیدند که چنین چیزی برای یک بازی نظامی زیاده‌روی است.

۲. نسخه مخصوص چین

فکت‌های کالاف دیوتی: نسخه مخصوص چین

با این که کشور چین یکی از بزرگ‌ترین بازارها در صنعت گیم را دارد، اما دولت این کشور سخت‌گیری‌های زیادی درمورد عرضه بازی‌های خارجی دارد. به همین دلیل، بسیاری از شرکت‌ها یک نسخه متفاوت از بازی خود را برای عرضه اختصاصی در بازار چین می‌سازند. شرکت اکتیویژن هم در سال ۲۰۱۲ برای گسترش سری کالاف دیوتی و کسب درآمد از بازار بزرگ چین بازی Call of Duty Online را عرضه کرد. این بازی با همکاری شرکت چینی تنسنت (Tencent) ساخته شده بود و تنها شامل بخش‌های چندنفره سری کالاف دیوتی می‌شد. درنهایت شرکت تنسنت در سال ۲۰۲۱ سرورهای این بازی را خاموش کرد و به کار آن پایان داد.

بازی Call of Duty ممکن است در بریتانیا ممنوع شود
بخوانید

۱. اولین نسخه کالاف دیوتی موبایل یک شکست بزرگ بود

فکت‌های کالاف دیوتی: اولین نسخه موبایلی

امروزه بازی کالاف دیوتی موبایل به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بازی‌های موبایلی شناخته می‌شود و سالانه میلیاردها دلار درآمد دارد. با این‌حال، جالب است بدانید اولین نسخه کالاف دیوتی موبایل یک شکست بزرگ برای شرکت‌های اکتیویژن و نوکیا (Nokia) بود. هم‌زمان با انتشار اولین نسخه کالاف دیوتی، شرکت فنلاندی نوکیا یک گوشی مخصوص گیم به اسم N-Gage را به بازار عرضه کرد.

اکتیویژن با دیدن پتانسیل این گوشی تصمیم گرفت وارد بازار موبایل شود و نسخه‌ای موبایلی از بازی کالاف دیوتی را ساخت. متأسفانه این بازی اصلاً در حد و اندازه نسخه اصلی نبود و درست مانند گوشی N-Gage به یک شکست مالی تبدیل شد.

همان‌طور که گفتیم، سری کالاف دیوتی پر از فکت‌های جالب و باورنکردنی است که بسیاری از گیمرها از آن بی‌خبرند. ما در این مطلب سعی کردیم برخی از جذاب‌ترین و خنده‌دارترین فکت‌های کالاف دیوتی را برای هواداران این بازی جمع‌آوری کنیم. امیدواریم که این فکت‌ها دانش شما عزیزان درمورد سری کالاف دیوتی را بیشتر کرده باشد. همچنین اگر فکت خاصی را می‌دانید که ما از در این لیست به آن اشاره‌ای نکرده‌ایم، حتماً آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

برای خواندن آخرین دانستنی‌ها و پشت صحنه‌های ویدیو گیم همراه لیویتو باشید.

همچنین فراموش نکنید که برای استریم کردن یا تماشای استریم باکیفیت با اینترنت نیم‌بها می‌توانید از لیویتو استفاده کنید.

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا