اسلایدشوبرترین هاپیشنهاد سردبیرچی بازی کنیم؟فهرست‌ها

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

استودیو فرام سافتور (From Software) و شخص هیدتاکا میازاکی (Hidetaka Miyazaki) فکرش را هم نمی‌کردند که ایده‌های عجیب و غریب‌شان روزی بدل به یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات صنعت ویدئوگیم در دهه اخیر بشود و منجر به خلق ساب ژانری به اسم سولز لایک (Souls Like) بشود و سایت‌ها مجلات مقالاتی با عنوان بهترین بازی های سولز لایک برای‌شان بنویسند.

گیمرها به قدری دیمنز سولز (Demon’s Souls) و دارک سولز (Dark Souls) را دوست داشتند که خیلی سریع‌تر از خود سازنده‌های سری، بازی‌های مستقلی ساختند که به شکل‌های متنوع و گوناگون، دست به استفاده از ایده‌های مختلف مطرح شده در این سری زدند. تاثیر سولزها به قدری زیاد بود که بازی‌سازان و استودیو‌های AAA هم کم‌کم شروع به استفاده از مکانیک‌ها و ایدهای سولزبورنی استودیو فرام سافتور کردند و چیزی نگذشت که سولز لایک، بدل به یک اصطلاح آشنا و روزمره شد و روز به روز انتخاب بهترین‌ بازی های سولز لایک سخت و سخت‌تر شد!

سوالی که در این بین احتمال مطرح شدن‌اش وجود دارد این است که اصلا سولز لایک به چه چیزی اطلاق می‌شود؟ ما چه بازی‌هایی را سولز لایک خطاب می‌کنیم و در این ساب‌ژانر قرارش می‌دهیم؟ اصلا برای انتخاب بهترین بازی‌های سولز لایک، باید چه ویژگی‌هایی را در نظر داشت؟ برای پاسخ، بهترین راه حل نگاه به ساخته‌های خود استودیو فرام سافتور و به خصوص، اولین نسخه سری جاودانه‌شان، دارک سولز است. با بررسی این عناوین، می‌توان ویژگی‌های کلی یک عنوان سولز لایک را دسته‌بندی کرد؛

  • درجه سختی قابل توجه و مجازات شدید بابت هربار مرگ
  • استفاده از سولز یا واحد پولی مشابهی که با کشتن هیولاها به دست می‌آورید و با استفاده از آن می‌توانید شخصیت خود را ارتقا دهید و یا سلاح و زره‌های جدید بخرید
  • بعد از هر بار مرگ، تمامی سولزهای شما در نقطه‌ای که کشته‌ شدید رها می‌شوند. برای پس گرفتن‌شان باید بدون کشته شدن به آن نقطه برسید و آنها را پس بگیرید. درصورت مرگ پیش از پیدا کردن سولزهایتان، تمامی آنها از دست می‌روند
  • روایت قصه به‌صورت غیر مستقیم و با استفاده از توضیحات آیتم‌ها، داستان‌گویی محیطی و دیالوگ‌ شخصیت‌های غیر قابل بازی
  • مبارزه براساس درجه استقامت
  • با هر بار استفاده از چک‌پوینت‌ها، دنیا ریست می‌شود. به این معنا که تمامی هیولاها و دشمنانی که در آن محیط کشتید، دوباره زنده می‌شوند
بهترین بازی های ترسناک که شما را میخکوب خواهد کرد | فهرست بهترین بازی های ترسناک
بخوانید

پس با بهترین بازی های سولز لایک همراه ما باشید که قراره دوجین بازی سخت، خانمان برانداز و دسته‌کش رو به شما معرفی کنیم.

16. Lords of the Fallen

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: ۲۰۱۴

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، اکس باکس وان، ویندوز

این بازی از اولین عناوین AAA بود که دست به استفاده از مکانیک‌های سولز لایک زد. حتی شاید بتوان گفت مقداری بیش از حد در استفاده از آنها ازدیاد به خرج داد که در نهایت، صرفا بدل به کپی درجه دویی از جنس اصلی شد. با تمامی این شباهت‌ها و تکرارها، سازنده‌های این بازی نشان داده‌اند که دارک سولز فن درجه یکی هستند و این عشق و علاقه را می‌توان در ساخت و پرداخت ریزترین جزییات بازی هم دید. این عنوان شاید ایده‌های جدیدی رو نکند، ولی همان مکانیک‌های پیشین را به درستی در کنار یکدیگر قرار داد و همین شور و علاقه باعث شده تا ما این محصول را در لیست بهترین بازی های سولز لایک خودمان قرار دهیم.

15. The Surge 2

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: 2019

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، اکس باکس وان،‌ ویندوز

نسخه اول سرج با وجود ویژگی‌های جذابی که داشت، نتوانست آن‌طور که باید و شاید در استفاده از این ایده‌های تازه درست عمل کند. ولی این باعث نشد که تیم سازنده دست رو دست بگذارند و زانوی غم بغل کنند. به‌جایش، از تجربه نسخه اول درس گرفتند و دنباله‌ای ساختند که از همه نظر لایق حضور در لیست بهترین بازی‌های سولز لایک است. دوگانه سرج مکانیک‌های سولز لایکی را از دنیای فنتزی، به دنیایی سای‌فای و علمی تخیلی آوردند و به جای سلاح سرد و زره، انبار مهمات متنوعی از انواع و اقسام سلاح‌های گرم در اندازه‌های گوناگون در اختیارتان قرار دادند. نتیجه کار یک بازی سولزی مهیج و هیجان‌انگیز است که به طور مداوم شما را به جست‌وجو و پیدا کردن سلاح‌ها و ابزار جدید تشویق می‌کند و هر سلاح هم به شما راه‌های جدیدی برای مبارزه و قلع و قمع کردن دشمنان پیش‌رویتان قرار می‌دهد.

بهترین بازی های سوم شخص کدام‌اند؟
بخوانید

14. Let It Die

سال انتشار: 2016

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، ویندوز

سودا 51 (Suda 51) دوست‌داشتنی و استودیو کارلبدش، گرس‌هاپر (Grasshopper Manufacture) بعد از یک جلسه طولانی و طاقت‌فرسا، به این نتیجه رسیدند که یک بازی سولز لایکی فری‌توپلی (Free to Play) بسازند! نتیجه کار یکی از عناوین خاص مقاله بهترین بازی های سولز لایک ما شده که با وجود مشکلات عدیده‌ای که دارد، به قدری جذاب و دوست داشتنی‌ست که می‌توان ساعت‌ها با آن سرگرم شد. بخصوص اگر طرفدار استایل بازی‌های این شرکت و شخص سودا و دیوانه بازی‌هایش هم باشید که در این صورت، با معجون دارک سودایی درجه یکی رو‌به‌رو خواهید شد.

بگذار بمیرد یا هر ترجمه دیگری که برای آن می‌توان در نظر گرفت حقیقتا پتانسیل خیلی بیشتری از خروجی نهایی از خود نشان می‌دهد. ایده‌هایی که برای طراحی دنیای عجیب قصه و شخصیت‌های دیوانه و مجنون‌اش به کار رفته نشان از خلاقیت بالای سازنده‌هایش دارد، ولی شیوه اجرای این ایده‌ها و خروجی نهایی، متاسفانه آن‌چنان که باید و شاید حق مطلب را ادا نمی‌کند. با همه این اوصاف، چندین ساعت سرگرمی و لذت ناب را برای‌تان فراهم می‌کند.

13. Code Vein

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: ۲۰۱۹

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، اکس باکس وان، ویندوز

یک روز گرم تابستانی سازنده‌های این بازی دور هم نشسته بودند و دارک سولز بازی می‌کردند که ناگهان ایده درخشانی به ذهن‌شان رسید؛ چه می‌شد اگر دارک سولز، انیمه‌ای می‌شد؟ نتیجه این ایده‌پردازی‌های تابستانه منجر به خلق محصولی شد که شاید با کیفیت‌ترین عنوان لیست بهترین بازی‌های سولز لایک نباشد، ولی به قدری در اجرای ایده‌های منحصربه‌فرد خود درست عمل کرده که آن را بدل یه یکی از دوست‌داشتنی‌ترین محصولات این ساب‌ژانر کرده. شاید مهم‌ترین تفاوت این بازی با دیگر عناوین سولزبورنی، البته به جز ظاهر و استایل طراحی انیمه‌ایش، شیوه روایت قصه‌اش باشد که این‌بار خیلی مفصل با دوجین کات‌سین طولانی تعریف می‌شود. برخلاف اغلب بازی‌های سولزی که تا حد امکان، قصه‌شان را در لفافه روایت می‌کنند.

به سوی کورسویی از امید | بررسی بازی Elden Ring
بخوانید

12. Titan Souls

سال انتشار: ۲۰۱۵

پلتفرم‌های اصلی: ویندوز، پلی استیشن ۴، پلی استیشن ویتا

این بازی مستقل جمع‌وجور لیست بهترین بازی‌های سولز لایک، به نوعی ترکیب سایه کلوسوس (Shadow of the Colossus) است با مکانیک‌های سولز لایکی که از قضا، خیلی هم خوب کنار هم چفت و بست شده‌اند. در این عنوان، مشابه سایه کلوسوس، خبری از مبارزه با سیل بی‌امان دشمنان ریز و درشت نیست و به جای آن، هر مرحله، یک غول‌آخر دهشتناک و ترسناک است و هدف شما در هر مرحله، رسیدن به این هیولا و سپس پیدا کردن راهی برای زمین زدن‌اش است. در این نقطه ‌است که دستمایه‌های سولز لایکی بازی خودش را نشان می‌دهد، چرا که درجه سختی بازی و شیوه مواجه و مبارزه با این هیولاها، کاملا یاداور غول‌های عذاب‌آور دارک سولز است که باید طی چندین مبارزه پی‌در‌پی و توجه بسیار به حرکات و قابلیت‌های هیولا، بالاخره راه شکست‌دادن آنها را پیدا کنید.

11. Remnant: From the Ashes

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: ۲۰۱۹

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، اکس باکس وان، ویندوز

عناوین زیادی بودند که سعی داشتند ویژگی‌‌های سولز لایکی را در بستری شوتر استفاده کنند. رمننت، از معدود عناوینی است که موفق شده دست به خلق شوتر لوت محوری بزند که از قضا، مکانیک‌های سولزی به درستی در آن تعریف شده و هیجان و استرس مبارزات آن را چندین پله ارتقا داده. به خصوص تجربه کو‌آپ آن که آشوبی سرشار از آدرنالین و انفجار برای شما و دوستان‌تان فراهم می‌کند.

فرمول‌های رایج عناوین سولزلایک در این بازی چندان دست‌خوش تغییر نشده‌اند، بلکه با ویژگی‌های ژانری دیگر عناوین در هم آمیخته شده‌اند و در بده‌بستانی متقابل، این مکانیک‌ها و الگو‌ها دست به خلق محصولی جذاب و هیجان‌انگیز زده‌اند و آن را بدل به یکی از بهترین بازی های سولز لایک مقاله ما کرده‌اند.

بهترین بازی های استراتژی کدام‌اند؟ فهرست برترین بازی‌های استراتژی
بخوانید

10. Sekiro: Shadows Die Twice

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: ۲۰۱۹

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، اکس باکس وان، ویندوز

میازاکی و تیم‌اش این‌بار به جای خلق دنیایی قرون وسطایی، گیمرها را به درون فولک‌لورها و افسانه‌های سرزمین خورشید فرستادند. سکیرو بیش از هر عنوان دیگر این استودیو، ژاپنی‌ست و ادای دینی تمام و کمال است به اسطوره‌شناسی و افسانه‌های مختلف و جذاب این کشور دوست داشتنی. ولی تغییرات بازی به همین نکته خلاصه نمی‌شود، در این عنوان برای اولین‌بار شاهد استفاده قابلیت پرش و استفاده از مخفی‌کاری هستیم و با نقشه‌های هر مرحله هم به نسبت عناوین قبلی این استودیو، از وسعت و تنوع بیشتری برخوردار است. همین امر به شما اجازه حرکت و مانور خیلی بیشتری می‌دهد. علاوه بر این، این‌بار شخصیت شما از یک قابلیت ویژه هم برخوردار است که به او اجازه دو بار کشته شدن می‌دهد! همین تغییرات به ظاهر ساده، به قدری فرمول همیشگی سولز لایک‌ها را دستخوش تغییر کرده که شاید رتبه دهم لیست بهترین بازی های سولز لایک ما برایش کافی نباشد.

9. Salt and Sanctuary

سال انتشار: ۲۰۱۶

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، ویندوز، اکس باکس وان، نینتندو سوییچ، پلی استیشن ویتا

سالت اند سنکچوئری تقریبا یک سولزلایک تمام و کمال است. با این تفاوت که این‌بار به جای دنیا و زاویه دوربینی سه بعدی، با بازی دو بعدی خوش رنگ و لعابی طرف هستیم که از قضا، تمرکز زیادی روی مکانیک‌های پلتفرمینگ گذاشته. شما در این بازی می‌توانید از سکو‌ها و محیط به نفع خودتان استفاده کنید و با پرش از یک سکو به سکوی دیگر، اجازه مانور و سرعت حرکت خیلی بیشتری نسبت به اغلب عناوین سولزی داشته باشید. همین تغییرات بظاهر ساده، در کنار گرافیک دو بعدی سحرانگیز و جادوییش، این بازی را بدل به یکی از دوست‌داشتنی‌ترین عناوین لیست بهترین بازی‌های سولز لایک ما کرده است. عنوانی که به تازگی نسخه دومش هم عرضه شده و این دنباله سعی داشته با وارد کردن ایده‌هایی جدید به فرمول خود وادی‌های تازه‌ای را جست‌وجو کند.

بهترین بازی های ۲۰۲۳ | فهرست بازی‌های مورد انتظار سال نو میلادی
بخوانید

8. Dead Cells

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: 2018

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، اکس باکس وان، ویندوز، نینتندو سوییچ

یکی از عناوین عجیب مقاله بهترین بازی‌های سولز لایک ما همین بازی مستقل استودیو موشن تویین (Motion Twin) است. بازی که ویژگی‌های سولز لایکی را با روگ لایک ترکیب کرد و دست به خلق یکی از بهترین بازی‌های مستقل چند سال اخیر زد. حتی اکر طرفدار هیچ‌کدام از این دو ساب‌ژانر هم نباشید، به قدری این بازی در ترکیب و مخلوط کردن مکانیک‌‌های مختلف آنها درست عمل کرده که خودش به تنهایی شما را میخکوب و مدهوش خود می‌سازد.

نکته قابل توجه بازی باج ندادن‌اش به مخاطب است. بازی ابدا به شما آسان نمی‌گیرد و از همان ابتدا شمشیرش را از رو می‌بندد، نشان می‌دهد که شوخی سرش نمی‌شود و باید از همان ثانیه نخست، خیلی جدی و محکم به تجربه‌اش نشست. پس از مدتی البته، به شرط توجه کافی به مکانیک‌های بازی، متوجه می‌شوید که بازی آنطور هم که نشان می‌داد سخت‌گیر نیست و این شمایید که با کیفیت بازی‌ کردن‌تان و دقتی که به خرج می‌دهید، نتیجه هر بار ورود به دنیای جذاب بازی را تعیین می‌کنید.

7. Demon’s Souls

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: ۲۰۰۹

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۳

رسیدیم به عنوانی که همه چیز با آن شروع شد. سرسلسه لیست بهترین بازی‌های سولز لایک و جد بزرگ تمامی سولزبورن‌های حال و آینده. عنوانی چنان جمع‌وجور و عجیب‌وغریب که ناشر حتی به فکر عرضه آن در خارج از ژاپن هم نیوفتاد. ولی حتی این عامل هم باعث نشد تا دست گیمرها از این جواهر سخت و صیقل داده شده کوتاه بشود و خیلی زود، طرفداران شروع به عرضه پچ انگلیسی برای آن کردند. ولی باندای نامکو (Bandai Namco) این اشتباه را مجدد تکرار نکرد و برای عرضه نسخه ریمیک این بازی که همین اواخر برای کنسول‌های نسل نهم روانه بازار شده عرضه جهانی در نظر گرفت. عرضه‌ای که از قضا هم نزد مخاطبین و هم منتقدین، مورد تبریک قرار گرفت و نشان داد که همچنان سیزده سال بعد از عرضه این بازی، با عنوان درجه یکی طرف هستیم، بازی که می‌تواند با وجود تمامی مشکلات و ضعف‌هایش، شما را صدها ساعت به خودش مشغول کند.

بهترین بازی ها برای شروع گیمر شدن چه بازی‌هایی هستند؟
بخوانید

6. Nioh 2

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: 2020

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، پلی استیشن ۵، ویندوز

جفت عناوین این سری درجه یک استودیو تیم نینجا که پیش از این با مجموعه نینجا گایدن (Ninja Gaiden) شناخته می‌شدند، لایق حضور در لیست بهترین بازی‌های سولز لایک هستند. ولی از آنجایی که نسخه دوم تقریبا تمامی ایده‌ها و مکانیک‌های مطرح شده در نسخه اول را از همه جهت ارتقا داد، انتخاب نسخه دوم منطقی‌تر به نظر می‌آمد. مهم‌ترین ویژگی این سری که آن را دیگر عناوین سولزبورنی متمایز می‌کند، مبارزات آن است. تیم نینجا تمام و کمال از تجربه‌های فراوان‌شان از کار روی عناوین هک‌ان‌اسلش (Hack n Slash) برای پرداخت سیستم مبارزاتی درجه یک استفاده کرد که نه تنها به مکانیک‌های استقامت‌ محور مبارزات سولز لایکی خیانت نمی‌کند، بلکه به درستی آن را ارتقا می‌دهد. به لطف همین سیستم مبارزات جذاب و سیستم استنس (Stance System)، چنان باس‌ها و دشمنان خفنی برای بازی طراحی شده‌اند که پیش از این در هیچ عنوان سولزبورنی حتی به آنها فکر هم نشده بود. همین امر البته،‌ باعث شده تا دوگانه نی‌اوه، بدل به یکی از عناوین حسابی چالش برانگیز لیست بهترین بازی‌های سولز لایک ما بشود، آن هم لیستی که همگی‌شان بازی‌های سخت و نفس‌گیری هستند.

5. Dark Souls 2 + Dark Souls 3

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: ۲۰۱۴-۲۰۱۶

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، اکس باکس وان، ویندوز

حقیقتا کم لطفی در حق جفت این عناوین بی‌نظیر است که رتبه‌ای انحصاری به هر کدام‌شان داده نشده. ولی به دلیل تعدد عتاوین شایسته حضور در لیست بهترین بازی های سولز لایک و کیفیت بالای جفت این عناوین، ناچارا آنها را کنار هم قرار دادیم. ولی این هیچ از ارزش آنها کم نمی‌کند که هیچ، اضافه هم می‌کند. کم پیش می‌آید که استودیویی بتواند در ساخت و عرضه نسخه‌های مختلف یک فرنچایز، کیفیت کلی عناوین را حفظ بکند حتی دست به ارتقای کیفی آن بزند. از بزرگ‌ترین دستاوردهای استودیو فرام سافتور همین است که با عرضه این سگانه، یاداور شد که می‌توان براساس مجموعه‌ای از ایده‌های مرکزی یکسان، دست به خلق سگانه‌ای زد که نتوان بهترینی بین آنها انتخاب کرد. هرکدام به شیوه مخصوص به خود بخشی از دنیای عظیم دارک سولز را بسط می‌دهد و در نهایت با نسخه سوم و DLC بی‌نظیر شهر حلقه‌ای (Ringed City) بر آن پایان می‌بخشد.

تو بازی کن و من تماشا! | بهترین بازی‌ها برای تماشا کردن
بخوانید

دارک سولز دوم که تنها نسخه از سگانه‌ است که میازاکی خالق، کارگردانی آن را بر عهده ندارد از قضا از نسخه‌های جالب سری است که مقداری سعی دارد روایت متفاوتی را تعریف کند. بازی ارتباط تنگاتنگی مشابه رابطه نسخه‌های اول و سوم با دیگر نسخه‌ها ندارد، ولی از سوی دیگر یکی از مهم‌ترین قصه‌های مجموعه را تعریف می‌کند. از سوی دیگر تقریبا قالب ایده‌ها و مکانیک‌های مطرح شده در نسخه اول در این بازی بسط داده می‌شوند و در نتیجه این بهبودها، یکی از بهترین بازی های سولز لایک خلق می‌شود، عنوانی که ساخته و پرداخته خود خالقان این سبک جذاب است.

سومین دارک سولز، پس از تجربه متفاوت میازاکی با بلادبورن، بازگشتی است به نسخه نخست، بازگشتی غم‌آلود و که به جای جشن و سرور و پایکوبی، با خاکستر و غم و محنت همراه است. دنیای دارک سولز رو به مرگ است، آتش دیگر باید خاموش شود و جهان باید آماده پذیرش این پایان غیر قابل اجتناب بشود، دارک سولز سوم با تکرار هوشمندانه نسخه اول و در ادامه محتواهای دانلودی فوق‌العاده‌اش، پایانی باشکوه را برای یکی از بزرگ‌ترین سری بازی‌های تاریخ بازی‌های ویدئویی رقم می‌زند.

4. Bloodborne

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: ۲۰۱۵

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴

واقعا در وصف این شاهکار میازاکی و استودیو فرام سافتور چه می‌توان گفت؟ کی حتی به فکرش می‌رسید که دست‌مایه‌های سولزلایکی را با ویژگی‌های داستان‌گویی و فضاسازی لاوکرفتی ترکیب کرد؟ و کی اصلا جرئت همچین کاری را به خودش می‌داد؟ بلادبورن به قدری در خلق فضاسازی گوتیکی ترسناک، کوبنده و قوی عمل کرده که چند ساعت ابتدایی حضورتان در شهر کابوس‌زده یهارنان، بدل به یکی از ناب‌ترین تجربه‌های گیمی تمام عمرتان خواهد شد. عنوانی گروتسک، با هیولاها و شخصیت‌هایی دفرمه و خدایان باستانی دهشتناک که از گوشه گوشه‌اش غم و لجن در حال چکه چکه کردن است. لجنی که حتی به مقاله بهترین بازی‌های سولز لایک هم رسوخ کرده و الان است که خدایان باستانی کابوسی بی‌پایان به جان‌مان بیاندازند.

بهترین بازی های گیم پس | بهترین بازی های Game Pass کدام‌اند؟
بخوانید

3. Hollow Knight

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: ۲۰۱۷

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، اکس باکس وان، ویندوز، نینتندو سوییچ

به یکی از عناوین خاص مقاله بهترین بازی‌های سولز لایک رسیدیم. شوالیه توخالی یا هر ترجمه مناسب دیگری که برای آن می‌تواند انتخاب کرد، از آن دست عناوینی است که لزوما نمی‌توان آن را سولز لایک خطاب کرد. بلکه مکانیک‌ها و عناصر مختلف این سبک بازی‌ها، در تاروپود آن حل شده و دست به خلق محصولی زده، که به خودش جرات داده و قدمی فراتر از صرفا یک عنوان سولزبورنی تکراری دیگر گذاشته. هالو نایت همانقدر که مترویدوینیاست، همان‌قدر هم سولز لایکی است و به قدری خوب دستمایه‌های مختلف این دو ساب‌ژانر را با هم ترکیب و آن‌ها را در هم حل کرده که یکی از بهترین عناوین هر دو سبک را تقدیم گیمرها کرده است. عنوانی درجه یک که می‌توانید ده‌ها ساعت در دنیای زیبا و حزن‌آلود اتمسفریک‌اش غرق شوید و از ذره‌ ذره‌اش لذت تام ببرید.

2. Dark Souls

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: ۲۰۱۱

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۳- اکس باکس ۳۶۰- ویندوز

درست است که همه چیز با دیمنز سولز شروع شد، ولی این دارک سولز بود که در سطح جهانی و مقیاسی عظیم نام این سری را بر سر زبان‌ها انداخت. عرضه عنوانی با ویژگی‌های عجیب و نامتعارفی مثل دارک سولز در سال ۲۰۱۱ و در اواخر عمر نسل هفتم، به قدری عجیب و به دور از انتظار بود که با توجه به پیش‌فرض‌های رایج، این محصول باید با شکست سختی مواجه می‌شد. آن هم سال‌هایی که عناوین شوتر بازار را به قبضه خود دراورده بودند. ولی برخلاف پیش‌بینی‌ها، بازی به چنان موفقیت بی‌نظیری نزد گیمرها و منتقدین رسید که زمینه‌ساز خلق و شکل‌گیری این ساب‌ژانر شد. هنوز که هنوزه، بعد از دو دنباله مستقیم و مجموعه متعددی از عناوین سولز لایکی، هنوز این عنوان یکی از بهترین بازی‌های سولز لایک است که تا به امروز عرضه شده است.

اولین DLC بازی Elden Ring به نام Shadow of The Erdtree به‌طور رسمی معرفی شد
بخوانید

دارک سولز نخست همچنان مشابه روز عرضه، می‌توند شما را میخکوب و زمین‌گیر خودش بکند. سازنده‌های بازی چنان فضا و زمان قدرتمندی خلق کرده‌اند که از همان ثانیه‌های نخست، عرق سردی، بی‌دلیل بر پیشانی شما شروع به حرکت می‌کند. دنیای بازی به طرز غریبی سرد و مرده به نظر می‌رسد و شخصیت‌های مختلف بازی هم با وجود سخن گفتن و حضور در محیطی فیزیکی، انگار نیستند،‌ انگار حضور ندارند و این دستمایه‌ را می‌توان به کلیت بازی نیز ارجاع داد. دنیای دارک سولز دنیایی رو به موت است، ایده‌ای که بعدتر در قسمت سوم کامل‌تر بسط داده شد، دنیایی است که انگار به زور زنده نگه داشته شده است، دنیایی است که شخصیت اصلی‌اش را مرگ هم از پا نمی‌تواند در بیاورد. در واقع، مرگ در این بازی صرفا فراتر از یک مکانیک و ایده در طراحی گیم‌پلی آن است، مرگ خود شخصیت و هویتی مستقل است که تاثیرش در تکه تکه‌ی عناصر و ویژگی‌های این دنیای محزون تنیده شده است.

1. Elden Ring

بهترین بازی های سولز لایک کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های Souls-like

سال انتشار: ۲۰۲۲

پلتفرم‌های اصلی: پلی استیشن ۴، پلی استیشن ۵، اکس باکس وان، اکس باکس سریز اکس، ویندوز

بالاخره رسیدیم به بهترینه بهترین بازی‌های سولز لایک که از قضا جدیدترین دست‌پخت استاد و پدر سولزبورن‌سازی، میازاکی عزیز و بروبچ خفن استودیو فرام سافتور است. الدن رینگ تقریبا تمامی ایده‌های سولز لایکی را به تنهایی،‌ چندین پله ارتقا می‌دهد و برای اولین بار در تاریخ بازی‌های میازاکی، آن ها را در بستری جهان باز ارائه می‌کند. تصور این امر شاید ده سال پیش غیر ممکن بود که بتوان عنوانی با ویژگی‌های فرمی و مکانیک‌های عجیب و خاص این سری را در بستری جهان باز ارائه کرد. ولی پدر سولز لایک‌ها نشان داد که دود هنوز از کنده بلند می‌شود و فقط اوست که می‌تواند با هر محصول جدیدی که در این ساب‌ژانر تولید می‌کند کیفیت آن را چندین پله ارتقا بدهد. تازه بماند که برای خلق قصه این بازی از نویسنده معروف و نامی سری رمان نغمه یخ و آتش (Song of Fire and Ice) و سریال اقتباس شده براساس این مجموعه فوق‌العاده، بازی تاج و تخت (Game of Thrones)، جرج آر. آر مارتین (J.R.R Martin) دعوت به همکاری کرده و ایشان هم با آغوش باز، ذهن خلاق و فانتزی نویس‌اش را برای خلق دنیا و شخصیت‌هایی محزون و مریض‌احوالی شدیدا سولز لایکی به کار برده که نتیجه کار، خلق بهترین بازی سولز لایک تا به امروز بوده. مثل اینکه تا رنسانس و تحول عظیم دیگری در این ساب‌ژانر باید منتظر شاهکار بعدی میازاکی بنشینیم.

بهترین بازی های نقش آفرینی کدام‌اند؟ فهرست بهترین بازی های نقش آفرینی
بخوانید

ممنون از شما مخاطبین عزیز که تا اینجای این مقاله مفصل همراه ما و بهترین بازی های سولز لایک بودید. خوشحال می‌شویم نظرات و بازی‌های سولز لایکی مورد علاقه خودتان را هم با ما به اشتراک بگذارید.

برای خواندن آخرین مطالب برترین بازی ها همراه لیویتو باشید.

همچنین فراموش نکنید که برای استریم کردن یا تماشای استریم باکیفیت با اینترنت نیم‌بها می‌توانید از لیویتو استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محافظت شده توسط الگریتم کپچا *Captcha Plus loading...

دکمه بازگشت به بالا