نماد سایت مجله لیویتو

همه چیز درباره پرسونال برندینگ برای استریمرها

همه چیز درباره پرسونال برندینگ برای استریمرها

پرسونال برندینگ تنها راه ماندگار شدن در بازار رقابتی استریم است. صرف این‌که کانال خود را راه‌اندازی کنید و اندک مخاطبانی برای خود دست و پا کنید کافی نیست. اگر می‌خواهید ماندگار شوید و به درآمدزایی برسید، می‌بایست روی پرسونال برندینگ کار کنید.

برندسازی حرف اول را در موفقیت در این بازار رقابتی می‌زند. تکلیف خودتان را همین ابتدا مشخص کنید. آیا می‌خواهید یک کانال معمولی با ۰ تا ۵ بازدید در هر ویدیو باشید؟ یا به فردی شاخص و شناخته شده تبدیل شوید؟ برای رسیدن به این مهم چاره‌ای جز پرسونال برندینگ ندارید. در ادامه با لیویتو همراه شوید تا به این مهم بپردازیم.

برندسازی هم برای شما و هم برای مخاطبان مفید خواهد بود. از چه لحاظ؟

برندسازی امری زمان‌بر است. خبر خوب این‌که با گذشت زمان و پیشروی گام به گام این کار راحت و راحت‌تر می‌شود. ما در ادامه ۹ گام اساسی برای پرسونال برندینگ را برای شما فهرست می‌کنیم. پیش از این نیز به ابزار پرسونال برندینگ پرداخته بودیم.

1. تصميم بگیرید که می‌خواهید چه کسی باشید

هر شخص یک برند منحصر به فرد و پولیش نشده است. از نحوه‌ی لباس پوشیدن گرفته تا نحوه‌ی صحبت کردن و تعامل شما با دیگران، همه‌ی این‌ها وجه تمایز شما با سایر افراد در جهان به شمار می‌روند. برخی افراد متواضع هستند و خودشان را هم‌رنگ جماعت می‌کنند. اما برخی دیگر شخصیت قدرتمندی دارند و متفاوت از دیگران ظاهر می‌شوند. اگر می‌خواهید به یک برند تبدیل شوید، به صورت خودکار باید در دسته‌ی دوم قرار بگیرید.

شما می‌خواهید چگونه استریمری باشید؟

پاسخ این پرسش اندکی پیچیده است. بستگی به استراتژی پرسونال برندینگ شما دارد. در مجموع شما ۲ راه در پیش پای خودتان دارید:

یک فهرست از ارزش‌ها، نقاط ضعف، نقاط قوت و چیزهایی که برای شما مهم هستند را فهرست کنید. شخصیت استریم خودتان را هویت ببخشید و خودتان باشید. یک مجری تلویزیونی نباشید، بلکه خود واقعی‌تان باشید.

مانند استریمر معروف و محبوب Dr Disrespect برای خودتان یک پرسونا یا شخصیت خیالی خلق کنید. بعضی اوقات خیلی بهتر است که یک شخصیت خلق کنید. یک شخصیت که با رفتارهای اغراق‌آمیز خود مخاطبان را سر ذوق آورد. شما می‌توانید هر کسی که دوست دارید باشید. به شرط آنکه آن شخصیت خیالی یا پرسونا بامزه باشد.

2. یک اسم خاص و جذاب برای خودتان انتخاب کنید

یکی از مهم‌ترین و چالش‌برانگیزترین گام‌ها برای پرسونال برندینگ انتخاب یک نام جذاب و منحصر به فرد برای خودتان است. آیا می‌خواهید مخاطبان شما را به اسم واقعی خودتان بشناسند؟ دوست دارید نام شخصیت محبوب خودتان را برندسازی کنید؟ دوست دارید نام بازی محبوب خودتان را روی کانال بگذارید؟ آزادی عمل شما بی حد و مرز است. خلاقیت به خرج دهید و اسمی را انتخاب کنید که در ذهن مخاطبان حک شود. یک اسم کوتاه و جذاب که در خاطر بینندگان بماند. حواس‌تان باشد که این اسم را بعداََ باید برای همه‌ی شبکه‌های اجتماعی و محصولات تجاری احتمالی خودتان انتخاب کنید. بنابراین اسمی را انتخاب کنید که با آن احساس راحتی می‌کنید. چرا که نمی‌شود هر چند وقت یک بار خودتان را ریبرند کنید.

3. از حواس پنج‌گانه استفاده کنید

برای ماندگار شدن باید بتوانید همه‌ی حس‌های مخاطب را درگیر کنید. امروزه هر استریمر حرفه‌ای و حتی نیمه حرفه‌ای یک میکروفون و دوربین خوب دارد. بنابراین باید در سایر زمینه‌ها تفاوت ایجاد کنید. برای مثال در خلال استریم از علایق شخصی خودتان بگویید. استریم که قرار نیست فقط درباره‌ی بازی باشد. یک استریم را به آشپزی اختصاص دهید. یا سایر مهارت‌های جالبی که در آن‌ها تخصص دارید. یکنواخت و کسل‌کننده نباشید. برای یک پرسونال برندینگ موفق باید چیزهای متفاوتی برای عرضه داشته باشید.

4. رنگ خودتان را مشخص کنید

حس بینایی قدرتمندترین حس ماست. در طول سال‌ها طراحان و روان‌شناسان روی اثرگذاری رنگ‌ها تحقیق کرده‌اند. امروزه می‌دانیم که هر رنگ معنا و مفهوم خاصی را می‌رساند. شما برای اثرگذاری حداکثری باید برای خودتان یک تم رنگی انتخاب کنید و به آن پایبند باشید. یک رنگ شاخص و منحصر به فرد که شما را متمایز از دیگران می‌کند. رنگی که هر کسی ببیند به یاد شما بیافتد. جاه‌طلب باشید. باید بتوانید از خودتان نشانی بر بستر گسترده‌ی اینترنت بگذارید.

5. یک تکه کلام برای خودتان انتخاب کنید

انتخاب یک شعار یا تکه کلام برای پرسونال برندینگ مهم است. البته این موضوع در شروع کار خیلی حیاتی نیست. ولی به هر حال به آن نیاز پیدا خواهید کرد. به عنوان مثال همین تکه کلام‌هایی که معمولاً یوتیوبرها استفاده می‌کنند: «سلام رفقا، چطورید؟ فلانی اینجاست.» یا «سلام دوستان، چطور مطورید؟ خوش اومدین به یک ویدیوی دیگه از فلانی.» خلاصه همین صحبت‌های ابتدایی که معمولاً یوتیوبرها از آن‌ها استفاده می‌کنند.

انتخاب یک شعار و تکه کلام خوب است. اما به شرطی که در استفاده از آن زیاده‌روی نکنید. ضمن این‌که شعار انتخابی باید جذاب و منحصر به فرد باشد تا در ذهن مخاطبان حک شود.

6. روی گرافیک و هویت بصری خودتان کار کنید

گرافیک و هویت بصری در پرسونال برندینگ حائز اهمیت است. در واقع این بخش یکی از حرفه‌ای‌ترین شاخه‌های موجود به شمار می‌رود. شما برای این بخش ۲ راه پیش رو دارید:

یک گرافیست حرفه‌ای را انتخاب کنید و آن را استخدام کنید. این گرافیست می‌تواند همه‌ی کارهای مورد نیاز شما را انجام دهد. با استخدام یک فرد حرفه‌ای خیال خودتان را از بابت کیفیت کار راحت خواهید کرد.

راه دیگر هم این است که خودتان گرافیک را یاد بگیرید. بدی این روش این است که باید وقت و زمان خودتان را قربانی کنید. گرافیک برخلافِ چیزی که به نظر می‌رسد اصلاً چیز راحت و دم دستی نیست. یک مهارت حرفه‌ای است که باید آن را آموزش ببینید. انتخاب با خودتان است. استخدام یک فرد حرفه‌ای و یا انجام کارها توسط خودتان.

7. هنر قصه‌گویی را یاد بگیرید

برندهای موفق دارای داستان هستند. برای سرگرم کردن مخاطبان راهی بهتر از تعریف قصه‌ی خودتان وجود ندارد. پرسونال برندینگ با داستان‌سرایی تکمیل می‌شود. این موضوع خیلی هم چیز پیچیده‌ای نیست. به عنوان مثال کافی است خاطرات دوران کودکی خودتان را تعریف کنید. یا این‌که با مخاطبان به اشتراک بگذارید که چه شد به این جا رسیدید. قصه‌گویی احساسات را درگیر می‌کند و این درگیری باعث می‌شود که مخاطب با شما احساس نزدیکی کند.

هر کس داستان خود را دارد. از مخاطبان هم بخواهید که داستان خودشان را تعریف کنند. سعی کنید استریم را سرگرم‌کننده و جذاب اداره کنید. هر زمان احساس کردید که فضا خسته‌کننده شده است با تعریف یک جوک هر چقدر هم که بی‌مزه باشد فضا را تلطیف کنید. این‌که باعث شوید به شکل درست خنده‌ای بر لب مخاطبان بنشیند، خیلی ارزشمند است.

8. از شبکه‌های اجتماعی غافل نشوید

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی خیلی حیاتی است. یکی از ارکان اصلی پرسونال برندینگ حضور حداکثری در شبکه‌های اجتماعی است. به تبع هر چه حضور بیش‌تری داشته باشید بهتر است. اما فراموش نکنید که شما زمان نامحدود در اختیار ندارید. در نتیجه باید انتخاب کنید تا دست کم در شبکه‌های پرطرفدار حضور فعال داشته باشید. این‌طور نباشد که یک روز فعالیت داشته باشید و یک ماه هیچ پست جدیدی به اشتراک نگذارید. باید سعی کنید حداقل به صورت هفتگی محتوای جذاب در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. شبکه‌های اجتماعی بهترین ابزار شما برای ارتباط بدون واسطه با طرفداران به شمار می‌روند. از آن‌ها غافل نشوید.

9. برند خود را به درآمدزایی برسانید

طرفداران دوست دارند که از شما حمایت کنند. حال که شما همه‌ی گام‌های پرسونال برندینگ را طی کرده‌اید، وقت آن رسیده که به درآمدزایی برسید. شما باید طرفداران را در جهت حمایت مالی یاری کنید! یعنی چه؟ یعنی این‌که طرفداران دوست دارند شما را حمایت کنند ولی اکثر آن‌ها دوست دارند که در قبال این حمایت یک چیزی هم به دست آورند. اینجاست که شما باید با طراحی تی‌شرت و کلاه با آرم مخصوص به خودتان وارد عمل شوید. طرفداران با خرید این اقلام از شما حمایت می‌کنند و در برابر یک چیزی هم دریافت کرده‌اند. هر چه اقلام شما کاربردی‌تر و جذاب‌تر باشند، فروش و درآمدزایی بیش‌تری را تجربه خواهید کرد.

خب دوستان در این مقاله همه چیز درباره‌ی پرسونال برندینگ استریمرها را شرح دادیم. امیدواریم که برای شما مفید واقع شده باشد. در پایان لطفاً دیدگاه‌های خود را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید و اگر نکته‌ای باقی ماند به این مطلب اضافه کنید.

برای خواندن آخرین مطالب استریم همراه مجله لیویتو باشید.

همچنین فراموش نکنید که برای استریم کردن یا تماشای استریم باکیفیت با اینترنت نیم‌بها می‌توانید از لیویتو استفاده کنید.

خروج از نسخه موبایل